Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Kübra GENÇ / HABERTURK.COM

İstanbul'un yeni ulaşım üssü olmayı hedefleyen Küçükçekmece'de projeler tüm hızıyla sürüyor. Ulaşım projeleri birbiri ardına devam ederken dün Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmeceliler için metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Dün belediye tarafından hazırlanan yemekte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Karadeniz'in sözlerine göre; Bağcılar'daki Kirazlı metro hattı, Halkalı Meydanı'na entegre edilecek. Böylece Halkalı Meydanı'nda Küçükçekmeceliler metro hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Ayrıca bu hat Marmaray hattının banliyö kısmına da bağlanacak.

2016 SONU TAMAMLANACAK

Milyonlarca İstanbullu'yu ilgilendiren Marmaray projesinin Halkalı'ya bağlanacak kısmının açılışı 2016 yılının Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Projeyi hayata geçirenlerden biri olan İspanyol OHL-Dimetronic firması projeyi durdurmuş ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın çabalarıyla proje için firmaya ek süre verilmişti.

105 DAKİKADA HALKALI'YA ULAŞIM

Proje tamamlandığı takdirde Gebze Halkalı arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Banliyö hatları ile metro hatlarının entegresi sağlanacak olan proje kapsamında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşım sağlanacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ