Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rekabet Kurulu'ndan Migros satışına koşullu izin - İş-Yaşam Haberleri

        Rekabet Kurulu, AnadoluEndüstri Holding'in (AEH) perakendeci Migros'un üzerinde kontrol sağlamasına koşullu olarak izin verdi.

        AEH'nin Migros üzerinde kontrol sağlamasına ilişkinbaşvuruyu Nisan ayında incelemeye alan Rekabet Kurulu'nunPerşembe günü aldığı ve bugün internet sitesinde yayımlanankararında, "Anadolu Endüstri Holding A.Ş. tarafından MoonlightCapital S.A. kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.'ninçoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros Ticaret A.Ş.üzerinde kontrolün sağlanması işlemine koşullu izin verildi"denildi. Açıklamada koşulun ne olduğuna ilişkin bir bilgi yer almadı.

        Türkiye ve civar ülkelerde yeni bir sektörde büyüme kararıalan Anadolu Grubu'nun grup şirketi AEH, geçen yıl Ekim ayıbaşında Moonlight Capital kontrolündeki MH Perakendecilik'inçoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros'un yüzde40.25 hissesi için pay başına 26 TL olmak üzere 1.86 milyarliralık teklif vermişti. Anadolu Endüstri Holding'in (AEH) ana hissedarı YazıcılarHolding, daha önce açıklanan hisse satış fiyatının uzayaninceleme süreci nedeniyle revize edileceğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ