Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nebenzia Türkiye ziyaretini iptal etti - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin geçen yıl 24 Kasım'da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından bu ülkeden Türkiye'ye yarın gerçekleşmesi beklenen ilk üst düzey ziyaretin seviyesi düşürüldü.

        Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Uluslararası Daimi Sekreteryası'ndan bu hafta başında yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vassily Nebenzia'nın Cuma günü İstanbul'a geleceği ve bir basın toplantısı düzenleyerek Rusya'nın Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü dönem başkanlığı çerçevesindeki önceliklerini açıklayacağı duyurulmuştu.

        Moskova yönetimi Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesine sert tepki göstermiş ve bir dizi ekonomik yaptırım da açıklamıştı. İki ülke arasında Aralık ayında Rusya'da yapılması planlanan üst düzey stratejik işbirliği konseyi toplantısı yapılmamıştı.

        KEİ Sekretaryası'ndan bugün yapılan açıklamada ise Nebenzia'nın ziyaretinin "sağlık durumu nedeniyle" iptal edildiği belirtildi. Rus dönem başkanlığını temsilen de Nebenzia'nın yerine Rus Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Bölümü Genel Müdürü Evgeny Stanislavov'un yarın İstanbul'a geleceği belirtildi.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ