Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bursalı bir fırıncı 2023'e kadar simiti 50 kuruşa satacak - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa'da 36 yıldır hizmet veren ve uzun zamandır simidin tanesini 50 kuruşa satan “Tarihi Taş Fırın”a gelenler, simit alabilmek için kar yağışına aldırmadan dakikalarca sıra beklerken, fırının işletmecisi Bilal Kavan fiyat uygulamasına ilişkin "2023'e kadar simide zam yapmak istemiyoruz" dedi.

        Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'ndeki fırın, gün boyu müşterilerinden ilgi görüyor.

        Fırının önündeki kar kış, sıcak soğuk demeden günün her saatinde oluşan uzun kuyruklar dikkati çekerken, firma sahibinin yıllardır ülke genelinde 1 TL ila 3 TL arasında satılan simidi 50 kuruşa satmakta direnmesi de müşterilerinin takdirini kazanıyor.

        Bilal Kavan, yaptığı açıklamada, simidi sattıkları fiyat uygulamasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

        "2023'E KADAR ZAM YAPMAK İSTEMİYORUZ"

        Kavan, "Pazara kadar değil, mezara kadar simidi 50 kuruşa satacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'hedefimiz 2023'. Biz de bu tarihe kadar simide zam yapmak istemiyoruz. Bu fiyattan sattığımız için tepkiler alıyoruz. İşletmenin sahibi babama tehdit telefonları geliyor. Tabi çok sattığımız için karımız az da olsa var. Günlük 3-4 bin civarı simit, 2-3 bin civarı da tahinli satıyoruz.”

        Sabah saat 06.30'da satışa başladıklarını kaydeden Bilal Kavan, akşam 20.00'ye kadar her saat fırın önünde vatandaşların sıra beklemesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

        Simit alabilmek için sırada bekleyen bazı vatandaşlar ise “Buranın simidi çok lezzetli. Yıllardır hiç şikayetimiz olmadı. 50 kuruşa satması bizim de işimize geliyor. Tadında da hiç bir değişiklik olmaması bizi çok memnun ediyor” diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ