Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Finansal kapitalizmden vazgeçmemiz gerekiyor - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, üretim dünyası ile finans dünyası arasında kopukluk olduğunu belirterek “Finansal kapitalizmden vazgeçelim” çağrısı yaptı. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin finans departmanlarını yöneten en üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği CFO Summit 2016’da konuşan Bahçıvan, “Türkiye olarak üretim ekonomisine geçmeli, finansal kapitalizmden vazgeçmeliyiz. Finansal piyasalar, üretim ekonomisine kaynak aktarmalı” dedi. Bahçıvan,Türkiye’nin bu süreçte yabancı yatırımcılara da ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

        ‘SORUMLULUK KÂRDAN ÖNEMLİ’

        Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes da şirketlerin geleceği için CFO’ların örgütlenme içerisinde olması gerektiğini ifade etti. “Özellikle küresel ölçekte finansal anlamda hassas zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde, ülkemizdeki şirketlerin geleceğini şekillendiren CFO’ların örgütlenme içerisinde olmasına ihtiyaç var” diyen Symes, günümüzde şirketlerin artık kâr amaçlı kurumlar olmaktan çok, sorumluluk sahibi kurumlar olmasının önemini vurguladı. Symes, iş süreçlerinin dijitalleşme trendinden bahsederek, CFO’lara”Bu yeni dünya için hazır mıyız?” sorusunu yöneltti.

        ‘TL ÇEKİRDEK ENFLASYONU DERİNDEN ETKİLİYOR’

        Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, Türkiye’de enflasyonist baskıların geliştiğini ve Türk Lirası seviyesinin çekirdek enflasyonu derinden etkilediğini kaydetti. Küresel finansal koşulların Türkiye için kısmen destekleyici olacağını kaydeden Seshadri, Türkiye’de dirençli büyümenin bu yıl da devam etmesini beklediğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ