Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:00:34 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Şoförler yeniden kayıt altına alınmalı' - İş-Yaşam Haberleri

        Palandöken, 2005 yılında yapılan yasal düzenlemeyle şoför esnafının meslek odalarındaki kayıtlarının silindiğini belirterek, kayıt dışı çalışan 1.1 milyon şoförün yeniden kayıt altına alınması gerektiğini bildirdi.

        'DÜZENLEME İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK'

        Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, şoförlerin tekrar kayıt altına alınmasının istenmeyen olayları önleyeceğine dikkati çekti.Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına söz konusu durumda düzenleme yapılması için başvurduğunu ifade eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Daha önce meslek odalarına kayıtlı olan şoför esnafımızın, 2005'te yürürlüğe giren Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu gereği kayıtları silindi. Mesleğini fiilen yürüten şoförlerin odalara kayıt yaptırması mümkün değil. Kayıt dışı çalışan 1.1 milyon şoför yeniden kayıt altına alınmalı. Oda üyesi olamayan şoförlerin belli bir standartta eğitilmesi ve denetlenmesini de imkansız hale gelince zamanla meslek standartları yok oldu. Son zamanlarda hepimizi derinden yaralayan birtakım cinayet, gasp ve istenmeyen olaylar meslek dışı insanların bu işe kolayca girmeleri sonucu ortaya çıktı."

        Palandöken, şehir içi yolcu taşımacılığında yeterli şoför eğitimi ve denetiminin olmadığının altını çizerek, şoförlerin odalara kayıt olmasının önünün açılması durumunda hizmet kalitesinin artacağını vurguladı.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ