Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yeni yemek kartıyla komisyonu yuttular - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar Pastacılar Odası işbirliğiyle hayata geçirilen yemek kartı “Gustokart” tanıtıldı. Federasyon Genel Başkanı Aykut Yenice, “Günümüzde yemek çeklerine ödediğimiz komisyonlar kâr hadlerimizi aşarak aylık yüzde 10-12 oldu. İştah kabartan, yılda 2 milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa, diğer yatırımcıların da cazibe merkezi oldu ve çoğaldı. Ayrıca internet üzerinden birçok paket servis sistemleri türedi. İnternet üzerinden sağlanan bu siparişler için de aylık yüzde 12-14 komisyon vermeye başladık. Komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanacağımız kendi milli yemek kartımız Gustokart’ı çıkardık” dedi. Yenice, ilk etapta 2 milyon Gustokart verilmesini hedeflediklerini söyledi.

        AHİKART SEKTÖREL KREDİ KARTI

        Ahilik geleneğinden esinlenerek Ahikart’ı da çıkardıklarını aktaran Yenice, Ahikart’ın esnafın tedarik ve sarf malzemeleri tüketiminde kullanabileceği, anlaşmalı firmalardan iskonto, taksit ve taksit erteleme gibi imkânların yanında kampanyalar dahilinde alışveriş yapabilecekleri sektörel bir kredi kartı olduğunu ifade etti.

        SHIMON ROBOTLARI İNSANLARLA MÜZİK YAPTI

        Bu yıl ikincisi düzenlenen Vodafone Türkiye Dijital Dönüşüm Zirvesi, dijitalleşmenin liderlerini bir kez daha Türkiye’de buluşturdu. 30 bin izleyicinin de online takip ettiği zirvede Türkiye’ye ilk kez gelen ünlü Shimon Robotları ise zirvenin en ilgi çekici şovlarından birine imza attı.

        EŞLİK ETTİLER

        İnsanlarla birlikte müzik yapma özelliğine sahip olan Shimon Robotları’nın “Robotlar Yeniden Seslendiriyor” adlı performansına deneysel müzik enstrümanları ve robotlar geliştiren müzisyen Gil Weinberg, baterist Jason Barnes ve yazılım geliştirici Mason Bretan eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ