Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3 maçta 1 yıllık gelir 10 milyon dolar - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / GAZETE HABERTÜRK

        Mart 2012’de göreve geldiğinde ekonomi basınını toplantıya davet eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, haciz avukatları ile uğraştığı için o gün toplantıya yaklaşık 1.5 saat geç gelmişti. 4 yıl sonra Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın açılışı öncesi yine basın ile buluşan Orman bu kez oldukça keyifliydi. Zihnimde 4 yıl önceki toplantı ve Orman’ın çaresiz yüzü gelince, doğal olarak sorumda da Başkan’a o günü hatırlattım. ‘Çok zor günlerdi’ diyen Başkan Orman, Vodafone Arena’da bu sezon toplam 3 maç oynayacaklarını hatırlatıp kombine kart sahiplerini üzen önemli ve sosyal medyada oldukça tepki de gören bir açıklama yaptı. Orman, kombine kartların gelecek sezon başından itibaren geçerli olacağını ve kendi sahalarında oynayacakları kalan 3 maç için bilet satacaklarını söyledi.

        ‘PROTOKOLDE İKİNCİ YARI ARENA’DA OYNANACAKTI AMA OLMADI’

        Başkan Orman, “Bu kararın Financial Fair Play’e uyum çerçevesinde UEFA ile yapılan protokol ile bir ilgisi var mı? Protokol gereği kulübün bilançosunda ekstra bir gelir yaratma ihtiyacı mı var?” sorumuza ise, “UEFA ile yapılan protokolde ikinci yarıyı stadımızda oynayacağız demiştik ve buna göre gelir planlaması yapmıştık. Ancak stat maalesef yetişmedi. Kalan 3 maçta yapacağımız bilet satışları ve sponsorluklarla beraber toplam 10 milyon dolar (30 milyon TL) gelir elde edeceğiz. Bu gelir, UEFA protokolü gereği bizim için çok önemliydi. Şunun da altını çizmek istiyorum. Eski stadın yıllık geliri 10 milyon dolardı. Beşiktaş artık Vodafone Arena’da 3 maçta bir yıllık gelir yaratan bir kulüp haline geldi” yanıtını verdi.

        YILLIK GELİR 60 MİLYON DOLARI BULACAK

        Vodafone Arena’nın sadece bir futbol stadı olmayacağını vurgulayan Fikret Orman, “Balo, moda müzesi, müzik stüdyosu ve restoranlarıyla cazibe merkezi. 365 gün dünyanın her yerinden gelen insanların kullanabilmesi için yapıldı” dedi. Stattan yıllık 7-10 milyon dolar futbol dışı gelir elde edeceklerini belirten Orman, toplamda ise rakamın 50-60 milyon dolar olacağını söyledi.

        STATTA 50 BİN KİŞİYE SORUNSUZ İNTERNET

        “Bu eserin parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” diyen Vodafone İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise şunları aktardı: “Vodafone Arena, İstanbul’a bir hediye ve anıt. 365 gün kullanılacak bir stat. Burada bir balo ve moda merkezi de var. Beşiktaş Müzesi var. 850 civarında Wi-Fi uygulaması olacak statta. 2200 tane koltuklara monte edilmiş tablet var. Taraftarlar 4.5G deneyimini Vodafone Arena’da yaşayacak. 4.5 ve Wi-Fi ile 50 bin kişi aynı anda sorunsuz bir şekilde internete erişebilecek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ