Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Halkbank'tan CHP'li vekil Pekşen'e cevap - İş-Yaşam Haberleri

        Halkbank'tan yapılan açıklamada, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in banka ve yöneticileri hakkında birtakım iftiralarda bulunduğu belirtilerek, bununla ilgili tüm yasal girişimlerin gerçekleştirileceği bildirildi.

        Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, "Pekşen, 7 Eylül'de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında bankamız ve yöneticilerimiz hakkında son derece çirkin, asılsız, mesnetsiz ve suç teşkil eden birtakım iftiralarda bulunmuştur" ifadesine yer verildi.

        Banka yöneticilerinin, devletin ilgili kurumlarının yaptığı her türlü detaylı ve titiz araştırmalar sonucunda göreve getirildiği aktarılan açıklamada, "Bugüne kadar kendilerine yüklenen ağır sorumluluğun bilincinde, bankamızın tüm paydaşlarının menfaatlerini koruyacak şekilde görevlerini başarıyla ifa ettikleri bilinen yöneticilerimiz, bundan sonra da görevlerini aynı misyon doğrultusunda ve aynı kararlılıkla ifa etmeye devam edeceklerdir" değerlendirmesinde bulunuldu.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Hatırlanacağı üzere T. Halk Bankası AŞ, 17-25 Aralık sürecinde Fetullahçı Terör Örgütünün hedefindeki en önemli kuruluşlardan birisiydi. Sonraki tarihlerde de sayın vekilin de aralarında bulunduğu çevrelerce, milli bir değer olan bankamızı yıpratma amaçlı demeçler verilmiş, yargı yolu ile saldırı nitelikli girişimlerde bulunulmuştur. 17-25 Aralık'taki tüm saldırılara rağmen dimdik ayakta kalan ve yoluna başarılarla devam eden bankamız gündeme gelme ve konuşulma aracı olarak kullanılmaya çalışılmaktadır.

        Köklü geçmişi ve başarılarıyla milletimize mal olmuş olan bankamıza yönelik olarak, halka açık olması nedeniyle bankamızın değerine olumsuz yönde etki edebilecek ve Bankacılık Kanunu'na da aykırılık teşkil eden bu türlü girişimlere bankamız yöneticilerince kesinlikle izin verilmeyecek, bu asılsız, mesnetsiz ve dayanaksız iddialara karşı hukuki ve cezai başvurular gecikmeksizin yapılacaktır. Sayın vekilin hiçbir gerçeğe dayanmadan attığı bu çirkin iftiraların karşılığını yüce Türk adaleti önünde vermesi için yasal tüm girişimlerde bulunulacaktır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ