Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hamdi Akın: İngilizce bilmezseniz iş bulamazsınız - İş-Yaşam Haberleri

        Akfen Holding tarafından 1999 yılında kurulan TİKAV, üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediği Bireysel Gelişim Programı’nda (BGP) 300’üncü mezununa ulaştı.

        Habertürk Gazetesi'nin haberine göre,TİKAV’ın BGP’si kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi’nden 2016-2017 akademik yılında mezun olan 11 TİKAV bursiyeri İstanbul’da 2017 yılı Yaz Programı’na katıldı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "İngilizce çok önem taşıyor. Bilmezseniz bizim gibi firmalarda yeriniz yok. İsterseniz okul birincisi olun, yabancı diliniz yoksa hiçbir şansınız olmaz" diye konuştu.

        Türkiye’nin lokal değil uluslararası eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hamdi Akın, "Telefonu kaldırdığınızda dünyanın her tarafında konuşabileceğiniz dostlarınız olmalı" dedi. Akın sözlerine şöyle devam etti, "Dünyada artık her şeye ulaşmak çok kolay hale geldi. Ama tek bir şart var, İngilizce. Bunu biliyorsan dünyada neler olduğunu hemen öğrenmek mümkün oluyor. Kendi fikirlerinizi oluşturabilmek, dünyaya entegre olabilmenizi sağlayabilmeniz açısından anadil İngilizce. Dilde milliyetçilik yapılmamalı"

        Bireysel Gelişim Programı’nda 300’üncü mezununa ulaşan TİKAV’da öğrencilere tavsiyeler veren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "İngilizce bilmezseniz iş bulamazsınız" dedi.

        REKLAM

        FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR

        TİKAV BGP kapsamında özellikle toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç ediniyor. Öğrenciler çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür-sanat ve toplum hizmeti programlarına katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştiriyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ