Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu'nun en hızlısı - İş-Yaşam Haberleri

        Vodafone Türkiye, hem Türkiye telekom pazarında hem de Vodafone Grubu’nun Avrupa Bölgesi’nde en hızlı büyüyen operatör konumunu bu çeyrekte de sürdürdü.

        Servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre % 24 artıran şirketin toplam gelirleri bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşırken diğer bir rekor da, 17,8 milyon ile bugüne kadarki en yüksek abone sayısıyla gerçekleşti. Vodafone Türkiye, 2011-12 mali yılının ilk altı ayında, karlılığını (FVÖK) pozitife çevirdi.

        Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre % 24 oranında artarak önemli bir büyüme kaydetti. Şirketin toplam gelirleri ise bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşarak 1,2 milyar TL oldu.

        Vodafone Türkiye’nin toplam abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 milyon artarak tüm zamanlarların en yüksek abone sayısı olan 17,8 milyona ulaştı. Faturalı abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre % 48 artışla 5,2 milyona çıkarak şimdiye kadarki en yüksek sayıya çıktı.

        Şirket, numara taşımanın başlamasından yana “numara taşımada en çok tercih edilen operatör” konumunu da pekiştirdi. Vodafone’a taşınan net numara sayısı 2,1 milyonu geçti. Vodafone bu çeyrekte ARPU’da (abone başına gelir) pazarda lider konuma yükseldi. Faturalı ve faturasız aboneler için ortalama (blended) ARPU, geçen yıla göre % 15,5 artışla 21,5 TL olarak gerçekleşti.

        2011 yılını “veri yılı” olarak belirleyen Vodafone Türkiye’nin data gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre % 85,4 oranında artarken, mobil internet gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 295 oranında artış gösterdi.

        Vodafone Türkiye'nin istikrarlı büyümesi karlılığa olumlu olarak yansıdı.

        Şirketin, FAVÖK’ü (Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kar) geçen yılın aynı dönemine göre 3 puan artışla %15,2’ye yükselirken, mali yılının ilk altı ayının (Nisan-Eylül 2011) FVÖK’ü (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) pozitif olarak gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ