Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Alanya'da turizm sektörüne Rusça kurs - Makro Ekonomi Haberleri

        Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) turizm sektörde yaşanan Rusça bilen kalifiye eleman sıkıntısına son vermek amacıyla Rusça kurs vermeye başladı. Toplam 45 kişinin ilgi gösterdiği kurslar 3 ay devam edecek.

        ALTSO Eğitim salonlarında gerçekleşen kurslar haftada 3 gün ve 17:00 – 20:00 saatleri arasında yapılacak. Milli eğitim Müdürlüğü Öğretmenlerinden Veli Kansu'nun öğretmen olarak katıldığı kurs sonunda kursiyerler temel Rusça Eğitimi almış olacaklar. Böylelikle turizm sektöründe yaşanan Rusça bilen kalifiye eleman sıkıntısı giderilmiş olacak.

        Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan ALTSO Başkanı Kerim Taç, üyelerden gelen talep doğrultusunda her alanda eğitim vermeye devam edeceklerini ve şu sıralarda da oda eğitim salonlarında çok sayıda farklı sektöre ilişkin kursların devam ettiğini söyledi.

        Taç, son yıllarda bölge turizminin ağırlıklı olarak Rusya ve çevresinden gelen turistlere dayalı bir yapıya büründüğüne dikkat çekerek; “ Bu hızlı gelişmeye karşın maalesef sektörde Rusça eleman eksikliği had safhada. Dil sorunu çözülmeden insana hizmet veren bir sektörde başarılı olunması çok zor. Umarız bu gibi kursların sayısı daha da artar “ dedi.

        Sadi NERGİZDAL/ALANYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ