Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Geleceğin yeşil meslekleri - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünya genelinde ön plana çıkan çevrecilik, gözde mesleklerin de değişmesini sağlıyor. Geleceğin meslekleri, temiz enerji, verimlilik ve sürdürülebilirlik alanlarında yoğunlaşıyor.

        Ekonomik kriz dünyayı sarsmaya devam ederken, çevrecilik ve çevreyi ön plana çıkartan işler, güncelliğini korumaya devam ediyor. Uzmanlar, organik çiftçilik, rüzgar ve güneş enerjisi sistemciliği, enerji verimliliği yöneticiliğinin gelecekteki gözde meslekler olacağına dikkat çekiyorlar.

        Geleceğin en iyi on yeşil işini bir liste halinde derleyen Amerikan ekonomi dergisi Fast Company, kariyer planı yapan gençlere ışık tutuyor.

        Geleceğin yeşil işleri şunlar:

        Çiftçilik: Sürdürülebilir tarımın gelişmesi için küçük çaplı, yerel ve organik metotları uygulayabilecek genç nesil çiftçilere ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

        Ormancı: Yeni nesil ormancılık, uluslararası düzeydeki projelerde hayat buluyor. Modern ormancılar, ormanlardan geçimini sağlayan yerli halka ormanları koruyarak kaynakların daha verimli kullanılması öğretiyor.

        Güneş Enerji Sistemleri Kurucusu: Amerikan Güneş Enerjisi Sanayisi Derneği, bu alanda 2016 yılına kadar sadece ABD’de 110 bin üstünde istihdam yaratılacağını öngörüyor.

        Enerji Verimliliği Müteahhiti: yine sadece ABD’de kamu binaları ve konutlardaki enerji verimliliği projeleri, yaklaşık bir milyon istihdam yaratacak.

        Rüzgar Türbini İmalatçısı: Rüzgar endüstrisi, dünya genelinde yarattığı 300 bin üzerinde iş olanağıyla en hızlı büyüyen temiz enerji. Türbin üretimine olan talep bu alanda çalışanlar için oldukça güzel fırsatlar sunuyor.

        Korumacı Biyolog: Bu akademik alana verilen önem, gezegenin ekosistemine verilen değer ölçüsünde artmaya devam ediyor.

        Yeşil Girişimci: Şirketler, sürdürülebilirliğin hayati önem taşıdığın fark etmeye başladılar.

        Geri Dönüşümcü: Geri dönüşümcüler, sadece ABD’de bir milyondan fazla geri dönüşümcü olarak görev yapan insan var. Özellikle ikincil çelik üretiminde dünya üzerinde 200 binden fazla insan çalışıyor.

        Sürdürülebilir Sistem Geliştiricisi: Yüksek teknolojik özellikler gerektiren bir iş. Yeşil ekonomi, özellikle enerji verimliliği ve alternatif enerji için tasarlanmış bilgisayar bilgi sistemleri üreten, tasarlayan, geliştiren beyinlere ihtiyaç duyuyor.

        Şehir Planlamacısı: Şehir planlamacıları, daha az karbon yoğun hayat tarzlarına dönüşümün gerçekleşmesi için büyük altyapısal değişiklikleri gerçekleştirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ