Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fransa da daraldı - Makro Ekonomi Haberleri

        Fransa İstatistik Kurumunun (Insee) yaptığı açıklamaya göre, 2. Dünya Savaşından bu yana en büyük durgunluğu yaşayan Fransa ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 oranında büyüdü.

        Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanı Christine Lagarde RMC Radyosuna yaptığı açıklamada, yüzde 0,6 oranındaki büyümenin memnun edici bir gelişme olduğunu belirterek, bu oranda bir büyümenin ilkbahara göre iki, sonbahara göre ise üç kat daha iyi olduğunu söyledi.

        Insee, geçen yılın son çeyreğinde 56 bin 500 kişinin işini kaybettiğini açıkladı. Fransa'da üçüncü çeyrekte 76 bin 100 kişi işsiz kalmıştı. Kurum, geçen yılın tamamında ise toplam 412 bin kişinin işsiz kaldığını kaydetti.

        Fransız ekonomi gazetesi Les Echos'daki habere göre, Çalışma Bakanı Laurent Wauquiez, geçen yıl 450 bin kişinin işsiz kaldığını, bu oranın çok yüksek olduğunu ancak, daha önce bu oranın 700 bin civarında olacağı tahmininde bulunulduğunu belirtti.

        2010 yılı büyüme tahminlerini revize ederek, yüzde 0,75'ten yüzde 1,4'e çıkaran Fransız Hükümeti ekonomide 2009 yılı için yüzde 2,25 oranında daralma tahmininde bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ