Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Otomobilde cazip koşullar FOTO GALERİ - Makro Ekonomi Haberleri

        İŞTE O MODELLER

        KAMPANYA HATTI

        BMW 3 Serisi için peşinat yok. 36 ay vade uygulanıyor. Taksitler 35X999 Euro. 36’ncı ayda balon ödeme 19 bin Euro.

        Subaru Forester, 53 bin 900 YTL’den satılıyor. Bin 500 YTL takas indirimi var.

        Hyundai Santa Fe’de 10 bin YTL, Tuscon’da 8 bin YTL indirim var. Santa Fe 87.7 bin, Tuscon 69.4 bin YTL’ye satılıyor.

        Jaguar özel finans paketiyle 24 ay vadede yüzde 0 faiz uyguluyor. 2008 model Jaguar X-Type 2.0 dizelin fiyatı 41 bin 500 Euro. Bu modelde 3 yıl sınırsız kilometre garantisi de veriliyor.

        Alfa Romeo 20 bin YTL’ye 12 ay yüzde 0.89 faiz oranı uyguluyor. 3 yıl veya 10 bin km’ye uzatılmış garanti de hediye ediliyor.

        Citroen, C5’te indirimi 6 bin YTL’ye çıkardı. C5 SX 1.6 HDI 42 bin YTL. Kredili alımda 20 bin YTL’ye 48 ay yüzde 0.94 faiz oranı uygulanıyor.

        Japonlar’ın tekno şovu

        27 Ekim’de başlayan ve 11 Kasım tarihine kadar devam edecek olan Tokyo Motor Show, bu yıl 40’ıncı kez gerçekleştiriliyor. Ev sahibi ülke Japonya’nın teknolojik açıdan gövde gösterisine dönüşen fuarda, 100’den fazla yeni modelin tanıtımı yapılıyor. Fuarda Japon otomotiv markalarının tasarımın ve teknolojinin sınırlarını zorlayan konsept otomobillerinin çokluğu da dikkat çekiyor.

        Mitsubishi de teknolojiye dikkat çeken modellerini tanıttı. Mitsubishi’nin elektrikli spor konsepti i-MİEV Tokyo Fuarı’nın ilgi çeken araçları arasında yer aldı.

        Toyota i-REAL ‘kişisel taşıma aracı’ olarak tanımlanıyor. Üç tekerlekli. Araç yaklaşılan bir insan veya cisim olduğunda sürücüyü ses ve titreşimle uyarıyor. Tanıtımını Toyota Motor Başkanı Katsuaki Watanabe bizzat yaptı.

        Elektrikle çalışan, çevre dostu Nissan PIVO2, sürücü-otomobil ilişkisini ‘Robot Agent’ ile daha sıcak hale getiriyor. Çok ilginç tasarım hatlarına sahip olan PIVO2, geri vitese duyulan ihtiyacı 360 dönebilen iç kabin ile ortadan kaldırıyor.

        Satış kampanyaları otomotiv pazarında ‘zaman zaman başvurulan bir yöntem’ değil ‘kalıcı bir unsur’ haline geldi. Bir dönem sadece firmaların elindeki stok miktarının yönlendirdiği kampanyalar, artık büyük ölçüde firmaların ‘pazar payı’ ve ‘hedefleri tutturma’ savaşını kazanmak için gerçekleştiriliyor. Hele yıl sonu yaklaştıkça bu savaş daha da kızışmaya başladı. Savaştan en kárlı çıkan taraf ise tüketiciler. Bu yıl başından beri duraklamadan düzenlenen kampanyalar sonbaharla birlikte olağanüstü biçimde hızlanırken ‘piyasada otomobil almanın tam zamanı’ yorumları sıklıkla yapılır oldu. Peki gerçekten de ‘otomobil almanın en uygun zamanı mı?’ Sorunun cevabı ‘evet’. Ama devamı da var: ‘Yarın daha uygun olabilir’. Belki ‘10 gün sonra çok daha uygun olabilir.’ Çünkü 51 marka, 500’e yakın model ve model versiyonunun rekabet ettiği pazarda tüketiciye, önümüzdeki iki ayda, çok daha uygun fiyatla kampanyalar sunulma ihtimali uzak değil. Ekim ayı bitmeden kampanyalarda 10 bin YTL’yi bulan indirimler yapılıyor. Bazı kampanyalar sözgelimi Renault ve Peugeot’nun kampanyaları 2008’e uzanmış durumda. Daha kasım ve aralık ayları var. Son iki ayda hem kampanya savaşının hem de yıl sonunda geleneksel hale gelen tüketici talebinin artması bekleniyor.

        BAYİLERE DİKKAT!

        Kampanya rekabetinde tüketici açısından dikkate alınması gereken en önemli taraflardan biri de bayiler. Özellikle de kota tutturmaya çalışan bayilere dikkat. Bayinin kota hedefi, müşteriye pazarlık imkanı bırakıyor. Kota hedefi bulunan bayiler kársız da, hatta zararına bile otomobil satabiliyor.

        PİYASADA ZATEN REKABET VARDI DAHA DA ARTACAK

        Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu: Herkesin bir takım hedefleri var. Hem pazar payı hem adetler olarak. Artık kampanyasız ay geçmiyor. Zaten rekabet vardı daha rekabetçi bir ortama doğru da gidiyoruz. Bugün otomobil almak için uygun zaman mı, derseniz ‘uygun ama belki yarın daha da uygun olabilir’ dedi. Kampanyaların hız kesmeyeceğine işaret eden Sancaktaroğlu ‘Dünyada ve Türkiye’de bir şey ispatlanıyor. Pazar payı satın almanın maliyeti çok yüksek. Bunun ileride çok olumsuz etkileri oluyor. Optimum noktayı bulup ona göre hareket etmek lazım’ dedi.

        Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan: Kampanyalar düzenlenirken birçok kritere göre hareket ediliyor. Stok durumuna göre yapılabiliyor. Üründen ürüne bile değişiyor. Aralık, yıl sonu olduğu için firmaların bazı hedefleri var. Bayilerin de hedefleri var. Daha yüksek satışlar oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ