Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Draghi'den kuruluşlara uyarı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankaların ve diğer finansal şirketlerin risk değerlendirmelerini sadece kredi derecelendirme kuruluşlarının fikirlerine dayandırmayı durdurması gerektiğini söyledi.

        Draghi, dün Strasbourg'da Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, ''Hiçbir zaman kredi notlarına ilişkin değerlendirme yapmayacağım, ancak birinin bu kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerinin piyasalar, düzenleyiciler ve yatırımcılar için ne kadar önemli olduğunu sorması gerekiyor'' dedi.

        Yatırımcıların, kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine, kendi analizlerinin yanı sıra sadece bir bilgi kırıntısı olarak muamele etmesi gerektiğini vurgulayan Draghi, büyük çapta piyasaların bu kredi notu değişimleri beklentisi içinde olduğunu ve bu beklentileri fiyatlandırdığını, kredi notları değerlendirmesi olmadan hareket etmeyi ya da en azından kredibiliteyi değerlendirmeyi öğrenmek gerektiğini ifade etti.

        Avro Bölgesi'nde büyüme görünümlerinin ''sıkıntılı'' ve durumun ''çok ciddi'' olduğuna işaret eden Draghi, siyasetçilere yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak ve üçüncü yılına giren borç krizinin üstesinden gelmek için bütçe reformlarını uygulama çağrısında bulundu.

        ECB'nin sınırlı miktarda tahvil piyasalarına müdahaleyi sürdüreceğini belirten Draghi, ECB'nin finansal istikrarı sağlamak için herşeyi yapacağını kaydetti.

        Avrupa Birliği (AB) liderlerinin geçen yıl 9 Aralık'ta kabul ettiği ''mali sözleşme''nin, birlik üyelerinin bazı egemenlik haklarından vazgeçtiği ve mali birliğe doğru ''tatsız adımlar atmayı'' kabul ettiğine ilişkin önemli bir işaret olduğunu söyleyen Draghi, önlemleri doğru silsilede uygulamak için gerekli ihtimamın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

        Draghi, güveni sağlamaya, ayrıca AB'nin güvenlik duvarlarını operasyonel, etkin ve esnek yetkiyle iyi donanımlı hale getirmeye ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ