Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Opel'den ÖTV'ye 1.6'lık İnsignia çalımı! - Otomobil Haberleri

        Opel Insignia özellikle iç mekânının yenilendiği kapsamlı bir makyaj gördü. Yeni araçtaki önemli diğer yenilikse yüksek ÖTV engelini aşan 170 beygirlik yeni 1.6 litrelik motor oldu.

        Opel’in amiral gemisi Insignia, geçirdiği önemli makyaj operasyonu, yeni motor ve şanzımanlarıyla birlikte iddiasını yükseltti.

        Ön görünüşünde yeni far tasarımı, stop lambaları ve krom ızgaralarla dikkat çeken otomobilde, asıl önemli değişiklikler iç mekânda yapıldı. Direksiyon tasarımı değiştirilen, ön konsola entegre edilen dokunmatik ekran sayesinde düğme karmaşasından kurtulan Insignia’nın donanım seviyesi de önemli ölçüde yükseltildi.

        1.6 lt 170 beygir gücündeki benzinli SIDI motora da kavuşan otomobil 73 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Opel’in ilk Euro 6 motoru olan 1.4 lt Turbo Ecotec (140 beygir) motorlu versiyonun fiyatlarıysa 68 bin 590 TL’den başlıyor. Insignia’da manuel şanzıman dışında, 6 kademeli otomatik şanzıman da isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

        Fabrika verisi tüketim rakamı 100 km'de 6.3 litre olan 170 beygirlik 1.6 lt SIDI motorlu Insignia, Almanya'daki test sürüşü sırasında bu rakama hız limitinin olmadığı otoyol sürüşleri dışında oldukça yaklaştı ve tüketim 7 litreye kadar düştü. Ancak performanslı kullanımlarda bu rakam 9 lt bandına yükseldi.

        2014 HEDEFİ 5 BİN ADET İNSİGNİA

        Türkiye pazarında yıl sonuna kadar bin 500, 2014 yılın da toplam 5 bin adet Insignia satışı hedeflediklerini açıklayan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Bugüne dek Avrupa genelinde toplam 600 bin adedin üzerinde satılan Insignia yeni kokpit, bilgi-eğlence sistemleri ve tasarımıyla çok daha fazla heyecan uyandıracak.

        Amiral gemimizde sunacağımız yeni motorumuzla daha da iddialıyız. Yeni Insignia’da 2 bin 700 adet yeni parça kullanıldı” açıklamasını yaptı.

        ARAZİYE DE ÇIKACAK

        Insignia ailesinin yeni üyesi Country Tourer, Opel'in premium segment markalardan almayı hedeflediği yeni müşterilerini ikna etmek için geliştirdiği bir model. Türkiye'de sadece Cosmo donanım seviyesinde ve 6 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle satılacak olan akıllı dört çeker sistemine sahip Country Tourer, 400 Nm tork ve 195 beygir güç üreten 2.0 litrelik bir turbo dizel motora sahip. Satış fiyatı ise 140 bin 593 TL.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ