Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para KYK burs ve kredi sonuçları 2015-2016 - Para Haberleri

        KYK burs başvurularını öğrenimlerini daha rahat sürdürmek için yapan öğrenciler, burs sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanma tarihi ise net olarak bilinmiyor. KYK burs sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. KYK sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK ilk burslar ne zaman yatacak? 2016 yılında KYK bursu ne kadar olacak? KYK bursları ile ilgili detaylar!

        KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) öğrencilerin merakla beklediği burs başvuru sonuçları konusunda henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz sene Aralık ayı içerisinde açıklanan sonuçların bu yıl da bu önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Başvuruların Ekim ayı içerisinde alındığı KYK'da, burs ve kredi sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanabilir.

        KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR OLACAK?

        Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklama neticesinde bu dönem lisans öğrencileri için aylık 400 lira'ya yükselen burs ve krediler, geçtiğimiz dönemde yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira olan kredi ve burs ödemelerinde de artış gerçekleştirilecek. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burslarına zam yapılması bekleniyor. KYK bursları 2016 yılı itibariyle 400 lira olarak belirlenecek.

        KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        KYK sorgulama ile burs başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılan 2015-2016 burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler baba adı, T.C. kimlik numarası, cilt numarası, sıra numarasıve aile sıra numarası gibi bilgilerdir. İstenilen bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra ara butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Burs sorgulama konusunda diğer bir kaynak ise e-devlet kapısıdır. E-devlet kapısı üzerinden de Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetlerini sunduğu için aynı işlemleri online olarak e-Devlet kapısı üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. KYK Burs başvuru sonuçları açıklandığında aşağıdaki link üzerinden de burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

        İLK BURS VE KREDİLER NE ZAMAN YATACAK?

        Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi-burs için ödemelere 2016 yılı Ocak ayında başlayacak.

        Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden burs ödemeleriyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ