Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar petrol fiyatları - Para Haberleri

        Kuveyt'te onbinlerce kişinin katıldığı protesto petrol fiyatlarını yükseltti. Brent ham petrolünün varil fiyatı küresel ekonomideki kırılganlıktan kaynaklanan endişelerle verilen dört günlük kayıpların ardından bugün yeniden 110 doların üzerine yükseldi. Kuveyt Hükümeti, cumartesi günü olağanüstü oturumda, seçimlerin 1 Aralık'ta yapılmasını kararlaştırmış ve seçim kanununda, her bir seçmenin, 4 yerine sadece bir aday için oy verebilmesine imkan tanıyan bir değişiklik yapmıştı. Bu değişikliği protesto eden on binlerce kişi dün akşam başkentte gösteri yaptı.

        RAJOY'UN KAZANCI AB'NİN KAYBI OLDU

        Öte yandan İspanya’da gerçekleşen yerel seçimlerde Başbakan Mariano Rajoy’un partisinin başarıyla çıkması hükümet için iyi haber anlamına gelirken yatırımcılar aynı iyimserliği paylaşmadı. AB’li borsalar alınan seçim sonucuyla İspanya’nın yardım talebi planını yeniden rafa kaldıracağı düşüncesiyle haftaya düşüle başladı.

        Asya borsaları da ABD'nin önde gelen bazı şirketlerinin açıkladıkları zayıf üçüncü çeyrek sonuçları ve Japonya'nın ihracatındaki sert düşüşün risk iştahını azaltması ve yatırımcıları kâr satışı yapmaya yöneltmesiyle bugün düştü. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi yüzde 0.6 geriledi. Yatırımcılar bugün gerek ABD ve gerekse Avrupalı şirketlerden gelecek bilanço rakamlarını takibe devam edecek.

        ALTIN BİR AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

        Euro, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un ülkede yapılan yerel seçimlerde destek kazanmasının ardından bugün yatay seyir izledi. Ancak Madrid'in ne zaman yardım talep edeceği konusundaki belirsizlik Euro’da kazanımların önüne geçti. Dolar karşısında ABD'de cuma günkü kapanış öncesi seviyeye göre hafif yükselen Euro halen 1.3030 seviyelerinde seyrediyor. Altın ise düşük fiyat seviyesinden gelen alımlarla bir ayın en düşük seviyesini gördü. Altının onsu halen 1.725 dolardan alıcı buluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ