Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar altın fiyatları düşüşüyor - Para Haberleri

        Dünya borsalarında başlayan ralli havası ve yatırımcıların portföylerindeki altını satarak daha riskli ve yüksek kazançlı hisselere yönelmesi altın fiyatlarını vuruyor. Aralık 2008'den bu yanaki en sert gün içi kaybını yaşayarak 1.427 dolara kadar gerileyen altın fiyatları, Nisan 2011'den bu yanaki de en düşük seviyeyi görmüş oldu.

        UZMANLAR NE DİYOR?

        ATIG Menkul Değerler Genel Koordinatörü Hakan Avcı, altında fonların portföy boşalttığını ve daha riskli varlıklara doğru bir yönelim olduğunu söyledi.

        Singapurlu bir yatırımcı, altının 1.500 dolar psikolojik sınırının altına gerilemesine piyasaların tepki verdiğini, düşüş trendinin uzun soluklu olmayacağını düşündüğünü söyledi.

        Hong Konglu altın yatırımcısı Ronal Leung ise "1.500 desteğinin kırılması iyi değil. Bir sonraki destek nerede oluşur bilemiyoruz" diye konuştu.

        DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI YARATIR MI?

        Halk Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Altında, yukarı hareketlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesini öneriyorum. Cuma günkü aşağı hareketin bir alım fırsatı yarattığına inanmıyorum" uyarısında bulundu.

        Ökte, uzun pozisyonlardan çıkılmasını ve yukarı hareketlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesini önerdiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ