Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone kullanıcıları dikkat! Hacker'lar iş başında - Teknoloji Haberleri

        Siber güvenlik uzmanları, iOS kullanıcılarının iCloud şifrelerini çalınmasına imkan sağlayan yeni bir güvenlik açığı saptandığını duyurdu. Akıllı cihazlarında 3'üncü parti uygulamalar yerine, Apple'ın standart e-posta aplikasyonunu kullanan kişilerin saldırıya maruz kalabildiğini belirten uzmanlar, bir güvenlik açığı sayesinde kullanıcıların bu uygulamaya girdiği iCloud şifrenin hacker'ların eline geçtiğini iddia ediyor.

        Söz konusu bug, iPhone ve iPad'lerde sahte bir iCloud sayfasının açılmasına sebep oluyor. Kişinin bu sahte pencereye girdiği şifre ve kullanıcı adı otomatik olarak hacker'ların tarafından ele geçiriliyor.

        AÇIK iOS 8.3'TE DE BULUNUYOR

        Kullanıcıların bilgilerini çalmak için sahte iCloud giriş ekranı oluşturan siber korsanların Apple'ın en son yayınladığı işletim sistemi iOS 8.3'teki açıktan da yararlandığı da gelen iddialar arasında. Henüz resmi bir duyuru yapmayan Apple firması, kısa sürede bu soruna müdahale edeceği ve en geç iOS 8.4 ile birlikte sorunu ortadan kaldırması bekleniyor.

        ÜNLÜLER DE ETKİLENDİ

        Geçtiğimiz yıl yaşanan iCloud saldırısının ardından onlarca ünlü isime ait özel fotoğraflar internete sızdırılmış saldırıdan pek çok Hollywood yıldızı etkilenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ