Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim polisi onu arıyordu - Teknoloji Haberleri

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir dolandırıcılık suçlarıyla ilgili olarak aradıkları lise mezunu Mert O'yu, Ankara'da gözaltına alarak İstanbul'a getirdi.

        Ankara'da, ''S.O'' adına düzenlenmiş, üzerinde kendi resmi bulunan sahte bir kimlikle pasaport alan Mert O'nun, önümüzdeki Cumartesi günü Bahama Adaları'na gitmeyi planladığı belirtildi.

        Mert O'nun, internet ortamında ''kier'' rumuzuyla bilindiği ve daha önceden yakalanan ''Chao'' lakaplı Çağatay E. ile ilişkisi olduğu, ancak bu kişi ile sonradan aralarında sorun çıktığı kaydedildi.

        İstanbul polisince tanındığı için başka bir ilden pasaport almaya çalıştığı ve aranırken Antalya'ya da gittiği belirlenen Mert O'nun, Ocak 2008'de, internet aracılığıyla vatandaşların hesaplarını boşaltan bir şebekeye yönelik operasyon kapsamında, bu şebekeye yazılım desteği sağladığı için arandığı öğrenildi.

        O'nun ayrıca, yaklaşık 2 ay önce, aynı şubece ''suç işlemek için örgüt kurmak, teşekkül halinde banka aracı kılınarak kredi kartı kopyalamak, sahte ATM düzeneği imal etmek ve yurt dışına pazarlamak'' olayıyla ilgili yapılan ve Çağatay E'nin de gözaltına alındığı operasyon çerçevesinde de arandığı bildirildi.

        Polisteki işlemleri tamamlanan Mert O, adliyeye gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ