Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple Music 6 ayda 10 milyon kullanıcıya ulaştı - Teknoloji Haberleri

        Kübra GENÇ / HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        kgenc@haberturk.com

        Geçtiğimiz yılın ortalarında iOS 8.4 ile kullanıma sunulan Apple'ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music ücretli kullanıcı sayısını açıkladı.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        2015 yılının sonuna doğru Android platforma da adım atan Apple Music ücretli kullanıcı sayısı ile Spotify'i de geride bıraktı. Hem de ciddi bir farkla.

        6 AYDA 6 YILLIK REKORU KIRDI

        İlk çıktığı zamanlarda 3 ay ücretsiz hizmet vermesine karşın Apple Music 6 aylık bir sürede 10 milyon kullanıcıya ulaştı.

        Bu da Spotify'nin 6 yılda yakaladığı rakam.

        Her iki uygulamada da aylık 9,99 dolar ücret karşılığında hizmet alıyorsunuz. Windows, OS X, iOS ve Android platformlarında boy gösteren Apple Music'le ilgili en üzücü kısım ise henüz Türkiye'de aktif olmaması.

        IPHONE İÇİN KÜÇÜK BİR RAKAM

        Apple açısından durumu değerlendirirsek bu ciddi bir başarı olarak görülmeyebilir. Sonuç olarak bugün bir iPhone 6S modeli satışa sunulduktan sadece 3 gün sonra dünya genelinde 13 milyondan fazla satış rakamını yakalamıştı.

        TÜRKİYE'YE GELMEMESİNİN SEBEBİ NE?

        Çıkalı aylar olmasına karşın Türkiye'ye henüz gelmemesi bir açıdan üzücü. Ancak Spotify için pek de üzücü olmayan bir durum. Çünkü Apple Music'in henüz Türkiye'ye gelmemesiyle kullanıcı adaylarını alternatif müzik uygulama programı Spotify'de üyelik devam ettirmeye teşvik ediyor.

        Telif haklarından dolayı geciktiği iddiasını bir kenarda tutarsak Google Maps ve Beats Music gibi uygulamaların da Türkiye'de mağazalarının yer almadığını hatırlayalım. Çok yakında dense bile gelmezse de şaşırtmamalı.

        YİNE KULLANABİLİRSİNİZ

        Apple ID'de bölge seçimi yer alıyor. Apple Music de Apple ID’nin bölgesine göre kullanıma sunuluyor. Bunun için öncelikle Apple kimliğinizin bölgesini değiştirmeniz gerekiyor.

        Bölge değişimini de Ayarlar>iTunes ve App Store>Apple Kimliği bölümüne tıklayarak yapabilirsiniz. Açılan ekranda Apple kimliğini göster kısmına tıklamanız ardından Apple ID şifrenizi girerek ülke/bölge seçimi yaparak değiştirmeniz gerekiyor.

        Ülke seçiminde Amerika Birleşik Devletleri'ni seçin. Ancak adres bölümünde Türkçe karakter barındırmadığınıza emin olsun. Aksi takdirde bu işlem yarım kalabilir.

        HEDİYE KARTI SATIN ALIN

        Apple Music hizmetini aktif etmek için hesabınıza kredi kartınızın tanımlı olması gerekiyor. Ancak ülke olarak Amerika’yı seçtiğiniz için Türkiye’deki kredi kartları kabul edilmeyecek. Bunun için çeşitli internet sitelerinden Amerika hesabı için iTunes Hediye Kartı (dolar cinsinden) satın almanız gerekiyor.

        Aylık ödemesi 9,99 dolar olduğundan minimum 10 dolarlık bir kart satın almanızı tavsiye ederiz.

        6 KİŞİ 14.99 DOLAR

        Müzik uygulamasını açtığınızda sizleri Apple Music logosu karşılayacak. Apple Music logosundan sonra karşınıza plan seçenekleri çıkacak. Plan seçimi ikiye ayrılıyor.

        İlk plan bireysel kullanıcılar için. Bu planda aylık 9.99 dolar ödeyerek tek bir kişi Apple Music hizmetini kullanabiliyor. Diğer opsiyon ise aile. Bu seçenekte ise aylık 14.99 dolar ödeyerek belirlediğiniz 6 kişi Apple Music hizmetinden faydalanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ