Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet anonymous, SOPA, megaupload, FBI, Universal Music Group, birleşmiş milletler, facebook, twitter, youtube - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        ABD'de gündeme gelen, telif haklarını korumak adına internet sitelerini kapatmaya izin veren SOPA yasasına ve Megauplod isimli paylaşım sitesinin kapatılmasına en büyük tepki hacktivist grup Anonymous'tan geldi. Geçtiğimiz Perşembe günü ABD'deki pek çok devlet kurumuna ve resmi kuruluşa DDoS saldırısı düzenleyip sitelerini çökerten eylemci korsanlar altın vuruşu internet devlerine saldırarak yapmaya karar vermiş olabilir.

        Pazartesi günü anonuymous777 adıyla Youtube'da yayınlanan bir videoda FBI, Adalet Bakanlığı, Motion Picture Association of America ve Universal Music Group'a düzenlediği saldırıların sadece uyarı mahiyetinde olduğunu açıklanarak çok büyük bir eyleme hazırlandıklarını duyuruldu.

        Konuşmayı yapan kişinin Anonymous adına hazırladığını belirttiği videoda #OpGlobalBlackOut adıyla başlatılan eylemle ABD Senatosu uyarılıyor.

        Eylemci, eğer SOPA tasarısından tamamen vazgeçilmezse ve kapatılan Megaupload sitesi açılmazsa Anonymous olarak 28 Ocak'ta gelmiş geçmiş en büyük korsan eylemi yapacaklarını duyuruyor. Videoda özetle, istekleri kabul edilip bir an önce yerine getirilmediği taktirde birer birer sanal alemin devleri olan Facebook, Twitter, Youtube sitelerinin yanı sıra BM (Birleşmiş Milletler) ve büyük global bankaların sunucularına (server) saldırıp bunları çökertecekleri mesajı veriliyor. Eylemin ilk olarak Facebook'un çökertilmesi ile başlanacağı anlatılıyor.

        Öte yandan Anonymous'a üye olduğunu söyleyen başka kişiler de bu video ve eylemin sahte olduğu, kimsenin inanmaması gerektiği yönündeki uyarılarını Twitter, Facebook, forum ve bloglarda paylaşıyor. Eylemcileri ikiye bölen bu durum hakkında net bir yorum yapmak çok zor çünkü Anonymous yapısı gereği üyeleri belli olmayan, herhangi bir yöneticisi bulunmayan tamamen kişisel kararlarla eylem yapan bir organizasyon. Anlaşılan yapılabilecek tek şey 28 Ocak cumartesi gününü beklemek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ