Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Böyle hayalet uçak ABD'de bile yok - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        Rusya'nın ilk olarak 2010 yılı sonunda tanıttığı Sukhoi T-50 hayalet uçağı 2016 yılından itibaren aktif görevlerde kullanılmaya başlanacak. ABD dışında üretilen ilk radara yakalanmayan savaş uçağı olma ünvanına sahip T-50'den şu ana kadar sadece 3 tane üretildi.

        Ancak uzmanlar halen geliştirme aşamasında olan T-50'nin ABD'nin ürettiği F-22 ve F-35'e karşı şimdiden birçok avantajı olduğunu belirtiyor. Bağımsız araştırma kuruluşu Air Power Australia analisti Dr. Carlo Kopp T-50'yi değerlendiren ilk araştırmacı oldu.

        Kopp yayımladığı analizde T-50'nin F-22'yle mücadele atmek üzere tasarlandığına dikkat çekerek "Rus uçağının önemli avantajlarından biri gelişmiş aerodinamik tasarımı ve istisnai itiş gücü/ağırlık rasyosunun sağladığı aşırı yüksek muharebe çevikliği" ifadesini kullandı.

        Büyük yakıt deposu sayesinde T-50'nin üstün bir devamlılığa sahip olduğunu belirten Kopp "Diğer bir deyişle F-22 ve F-35'in yakıtı bittikten çok sonra T-50 savaşmaya devam edebilir" dedi.

        T-50 gelişmiş özelliklere sahip olmasına rağmen ABD'nin hayalet uçaklarını yaklaşık 15 sene boyunca kullanarak geliştirdiğini unutmamak gerekiyor. Ancak 2 yaşındaki T-50 havadaki dengeleri şimdiden sarsmaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ