Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tübitak'ın büyük başarısı - Teknoloji Haberleri

        TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, UEKAE'nin 4 Temmuz 2008'de Class A değerlendirmesini başarı ile tamamlayarak yazılım geliştirme faaliyetlerinde Bütünleşik Olgunluk Yetenek Modeli'ne göre (CMMI-DEV v1.2) 3. Seviye olgunluk düzeyine ulaştığını belgelediği bildirildi.

        Açıklamada, TÜBİTAK UEKAE'nın CMMI belgesini, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş ve TÜBİTAK UEKAE G222 birimi sorumlusu Dr. Kıvanç Dinçer'in, SEI (Software Engineering Institute) Baş Değerlendiricisi Norman Hammock'tan teslim aldığı ifade edildi.

        Açıklamaya göre, Amerika'daki SEI tarafından yazılım sektörü için bir referans model olarak geliştirilmiş olan CMMI 3. Seviye'ye ulaşmış olmak, Amerikan savunma sektörü de dahil, tüm dünyada ihalelere ve çok ortaklı projelere katılım için gerekli uluslararası yetkinliğin belgelendirilmesi anlamını taşıyor.

        Yurt dışında çeşitli ülkelere ve NATO'ya ürün satan ve daha önce AQAP belgelemeleri ile NATO'nun ihalelerine katılma yetkinliğini kanıtlamış bulunan TÜBİTAK UEKAE için bu belgelemenin dünya pazarında yeni açılımlar getirmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ