Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Atatürk silueti bu kez gecikmeli çıktı - Turizm Haberleri

        Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk silueti, mevsimin yağışlı ve bulutlu geçmesi nedeniyle bu yıl gecikmeli olarak görünmeye başlandı.

        Damal ilçesinde bağlı Yukarı Gündeş Köyünün karşısında bulunan Karadağ'a, her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yansıyan Atatürk silueti, bu yıl mevsimin yağışlı ve bulutlu geçmesi nedeniyle gecikmeli olarak ortaya çıktı. Dün akşam saatlerinde ilk kez kendini gösteren silueti izlemek için yurt içi ve yurt dışından bölgeye gelen turistlerin ziyareti de başlamış oldu.

        Güneşli havalarda saat 18.00 sıralarında Karadağ'ın yamaçlarına yansıyan Atatürk siluetinin hayranlıkla izlendiğini belirten Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, "İlçemizde her yıl 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" adlı festival düzenliyoruz. Bu yıl havaların yağışlı ve bulutlu gitmesi nedeniyle bu anlamlı festivali biraz gecikmeli olarak 10 Temmuz tarihinde gerçekleştireceğiz. İnsanlar festival gününü beklemeden buraya akın ederek bu doğa harikasını izlemeye başladılar" dedi.

        Fakir YILMAZ ARDAHAN (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ