Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Eldeki Biber Acısı Ne Kadar Sürer, Nasıl Geçer? Eldeki Biber Acısına Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Böylece ellerinize acı biber bulaşmaz. Elleriniz çıplak olarak biber doğradıysanız ya da temizlediyseniz bu acıdan kurtulmak için yapılması gereken pek çok yöntem vardır. Ancak bazı durumlarda ciltte alerjik reaksiyon oluşabileceğinden doktor tavsiyesiyle bu yöntemleri uygulamanız daha doğru olur. Ya da uygulamadan önce cildiniz küçük bir kısmında deneyebilirsiniz böylece uygulamanın siz de alerjiye neden olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Acı biber de başlı başına bir alerjik reaksiyon oluşturduğundan onun üstüne yapılan uygulamaların da alerjiye neden olma durumu olabilir.

        Biber çok faydalı bir sebzedir ve yaz aylarında kış için çeşitli türlerde hazırlanabilir. Biber kurutulabilir, konserve yapılabilir ya da turşusu kurulabilir. Bunlar yapılırken biberleri çeşitli işlemlerden geçirmek gerekir. Bu esnada biber doğrarken ellerde yanma başlar. Yanma oldukça rahatsız edicidir ve herkes bu acının hemen geçmesini ister. Ellerin acımasına yol açan ise biberin içindeki acıyı veren maddedir. Bu madde ellerdeki proteinle etkileşime girerek ellerdeki sıcaklığın artmasına ve yanmaya yol açar. Yazın özellikle acı biberlerden yapılan turşular daha fazla tercih edilmektedir.

        Ya da biber salçası yaparken de içine eklenen acı biberler salçaya lezzet vermektedir. Özellikle de kadınlar bu işi yaptığı için yanma onlar için büyük bir sorun oluşturmaktadır. Bu içeriğimizde eldeki biber acısı ne kadar sürer, nasıl geçer? Eldeki biber acısına ne iyi gelir? Konusunda ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte eldeki biber acısı ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Eldeki Biber Acısı Nasıl Geçer?

        Biber doğrarken ellerde kalan acı oldukça rahatsız edicidir. Uzun süre geçmeyen acı hissi ellerin defalarca yıkanmasıyla bile tamamen son bulmaz. Peki eldeki biber acısı nasıl geçer? Bunun için evinizde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemlerden vardır. Bu yöntemlerin başında ele domates, limon ve sirke sürmek gelmektedir. Örneğin elinizi sirkeli suda bekletip ardından bol suyla yıkarsanız biberin acısında kurtulabilirsiniz. Ellerinizin yanığına nemlendirici ya da yanık kremi de sürülebilir. Ayrıca nesilden nesile aktarılan bir yöntem olan süt ve yoğurtta eldeki biber acısına çok iyi gelmektedir. Kısa sürede geçirmektedir.

        Eldeki Biber Acısı Ne Kadar Sürer?

        Eldeki biber acısı uzun süre geçmez ve kişiyi rahatsız eder. Bu yüzden pek çok kişi eldeki biber acısı ne kadar sürer? Diye merak etmektedir. Bazen acı saatlerce geçmez. Acının hızlı bir şekilde geçmesi için süt ve yoğurttan destek alabilirsiniz. Ellerinize süt ve yoğurt sürerseniz hızlı bir şekilde acının geçtiğini göreceksiniz. Benzer şekilde sirkeli su da biber acısının geçmesine yardımcı olur. Bu tür yöntemleri uygularsanız biber acısının acı bir şekilde geçtiğini fark edeceksiniz. Ancak herhangi bir yöntem uygulamazsanız biber acısı saatler sonra kendiliğinden geçebilir.

        REKLAM

        Eldeki Biber Acısına Ne İyi Gelir?

        Eldeki biber acısı istendik bir durum değildir. Pek çok kadın özellikle yazları kış için çok fazla biberi hazırlarken bu sorunu yaşar. Ele geçen biber acısı uzun süre geçmez. Ancak evde uygulanabilen çeşitli yöntemlerle eldeki biber acısı geçebilir. Peki eldeki biber acısına ne iyi gelir? Öncelikle bal sürerek biber acısını geçirebilirsiniz. Bunun dışında limon, süt, yoğurt, sirkeli su da eldeki biber acısını geçiren yöntemlerdendir.

        Eldeki Biber Acısı Nasıl Çıkarılır?

        Eldeki biber acısı nasıl çıkarılır? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Bunun için en etkili yöntem süttür. Süt sürerek acıdan kurtulabilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ