Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler ÖDENİYOR! Emekli ikramiyesi 2022 | Kurban Bayramı memur, BAĞ-KUR, SSK emekli ikramiyesi ne zaman ve ayın kaçında hesaplara yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisinin yararlandığı emekli ikramiyesi ödemeleri için geri sayım sona erdi. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, zam var mı? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde...

        2

        2022 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

        Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Son olarak Ramazan Bayramı'nda da emekli ikramiyeleri bin 100 lira olarak ödendi. Bu bayramda emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

        3

        KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz’da hesaplara yatırılacağını bildirdi.

        4

        YENİ EMEKLİ OLANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR Mİ?

        Çiçeği burnunda emekliler Kurban Bayramı’nda verilecek olan ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor. Onlara güzel haberi verelim. Yeni emekliler de Kurban Bayramı’nda yatırılacak olan 1100 TL’yi hesaplarında görebilecek. Temmuz ayı sonuna dek emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

        5

        EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

        Yaşlılık aylığı,

        Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı,

        Gaziler,

        Muharip gaziler,

        Şehit yakınları,

        Güvenlik korucuları,

        Vazife malullüğü aylığı,

        Malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile,

        Şampiyon sporcular ve

        Terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri emekli bayram ikramiyesi alabilir.

        6

        KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecekken, 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

        7
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ