Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Haberler En iyi animasyon filmleri

        20. The Secret of Kells (Büyülü Kitap) IMDb Puanı: 7,7

        Vikinglerin düzenlediği saldırılardan korunmak üzere baş rahip Brendan, şehrin güvenliği için bir sur yapmak istemektedir. Ancak burada yaşayan halk kurtuluşu Book of Kells kitabında görmektedir.

        19. Despicable Me (Çılgın hırsız) IMDb Puanı:7,7

        Gru'nun en büyük isteği Ay'ı ele geçirmektir. Banliyönün en bakımsız ve kötü evlerinden birinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte Ay'ı ele geçirmek için planlar yapmaktadır. Üç yetim Margo, Edith ve Agnes, Gru ile karşılaştıklarından onun potansiyel bir baba adayı olduğunu fark ederler.

        18. Sita Blues Söylüyor (Sita Sings the Blues) IMDb Puanı:7,7

        Tanrıça Sita, uzun süredir sürgünde olan kocası Rama'yı ararken Sri Lanka Kralı tarafından kaçırılır. Nina ise kocasının iş için gittiği Hindistan'da Nina'dan boşanmaya karar vermesi ve bunu posta yoluyla bildirmesi üzerine evliliğini kurtarmak için mücadeleye girecektir.

        17. 6 Süper Kahraman (Big Hero 6)IMDb Puanı: 7,8

        Robot tasarımcısı Hiro, kendini bir suç örgütünün içinde bulur. Bu örgütün amacı yüksek teknolojili San Fransokyo kentini yok etmektir. Hiro, en yakın arkadaşı Baymax ile şehri kurtarmak için orduya katılacaktır.

        16. Belleville'de Randevu (Les triplettes de Belleville)IMDb Puanı: 7,8

        Bisiklet delisi Champion, babaannesi tarafından ünlü bisiklet yarışı Tour de France'a hazırlanır. Yarış sırasında iki gizemli adam, Champion'u kaçırır. Madame Souza ve köpeği Bruno, Champion'u bulmak için Belleville'ye giderler.

        15. Shrek IMDb Puanı:7,9

        Yeşil dev Shrek, yalnızlıktan sıkılmıştır ve kendisi gibi bir yaratık bulmak istemektedir. Güzel prenses Fiona ile tanışır ve aralarında duygusal bir ilişki başlar. Ancak Shrek ne kadar çirkinse Fiona da o kadar güzeldir ve oldukça tuhaf durumlar başlamak üzeredir.

        14.Ratatuy (Ratatouille)IMDb Puanı: 8,0

        Şişman fare Remy'nin en büyük hayali aşçı olabilmektir. Bu hayali için yola çıkan fare, Paris'e gider ve kendini şehrin en iyi restoranında bulur. Tüm yeteneklerini sergilemek isteyen Remy'nin işi farelerden tiksinen insanlarla oldukça zordur.

        13. İnanılmaz Aile (The Incredibles) IMDb Puanı:8,0

        Bob Parr, dünyadaki kötülüklerle mücadele ederek insanları kötü şeylerden korumaya çalışır. Ancak bir süre sonra bu yorucu hayattan sıkılır ve ailesi ile birlikte daha sakin bir hayata geçerler. Fakat bir süre sonra bu hayattan da sıkılan Bob Parr'ı gizli bir görev beklemektedir.

        12. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia) IMDb Puanı: 8,0

        Zootropolis, pek çok hayvanın içinde yaşadığı oldukça büyük bir şehirdir. Polis memuru Judy Hopss ise böylesi bir yerde polis olmanın çok zor olduğunu fark eder. Ancak kendini ispatlayabilmek için numaracı tilki Nick Wilde ile oldukça önemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

        11. Besir'le Vals (Vals Im Bashir)IMDb Puanı: 8,0

        Yönetmen Ari Folman, bir asker arkadaşı ile konuşur ve arkadaşı ona her gece aynı rüyayı gördüğünü anlatır. Neden olarak da İsrail Ordusu'nda asker iken yapmak zorunda kaldığı bir olaydır. Ari bu bunalım sebebiyle hafızasını kaybetmiştir ve hafızasını geri getirmek için yardım istemektedir.

        10. Persepolis IMDb Puanı:8,1

        Marjane'nin ailesi Şah iktidarının düşmesi sebebiyle oldukça umutludur. Oldukça zor zamanlardan sonra artık daha demokratik bir yaşama kavuşacaklarını düşünen İran halkının beklentileri maalesef gerçek olmayacaktır.

        9. Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)IMDb Puanı: 8,1

        Palyaço balığı olan Marlin, eşinin ölümünden sonra oğlu Nemo için endişelenmektedir. Ancak oğlunun okula gidip eğitim görmesinin zamanı gelmiştir. Nemo okulda arkadaşları ile oynadığı sırada kaybolacaktır.

        8. Mary ve Max IMDb Puanı:8,1

        Mary, yoksul bir ailesi olan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kız Avustralyalı bir savaş gazisi ile mektuplaşmaktadır. Mary bir gün New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Ruhsal problemleri olan Max isimli bu adam, Mary'nin mektubunu alır ve cevaplar.

        7. Monsters, ınc (Sevimli Canavarlar) IMDb Puanı:8,1

        Canavarlar, yaşamak için insanlara muhtaçtır. Yaşadıkları Canavarlar Dünyası isimli yerde insanları korkutarak enerji toplamaktadırlar. Ancak dünyalarına küçük bir kız geldiğinde olaylar değişmeye başlayacaktır.

        6. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? (How to Train Your Dragon) IMDb Puanı:8,1

        Cressida Cowell'ın kitabına dayanan film, ejderhalarla savaşılan Berk adasında yaşayan bir Vikingli gencin başından geçenleri anlatıyor. Yaklaşan Kabul Töreni, onun kendisini kanıtlaması için tek şansıdır. Ancak yaralı bir ejderha ile karşılaştığında işler değişecektir.

        5. Ters Yüz (Inside Out) IMDb Puanı:8,2

        Riley, babasının yeni işi sebebiyle taşındıkları yeni evlerinde mutlu değildir ve yeni bir hayat onu beklemektedir. Riley'in zihninde yer alan ve ona yön veren duyguları yeni hayatında ona yardımcı olmaya çalışırken işler yolundan çıkacaktır.

        4. Yukari Bak (Up) IMDb Puanı:8,3

        Maceracı Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Arkadaşı Carl ise tam aksine sessiz ve sakin biri olarak arkadaşının tek isteğini gerçekleştirebilmek ister. Yıllar sonra Ellie ölümle burun buruna geldiğinde Carl onun hayalini gerçekleştirebilmek için elinden geleni yapacaktır.

        3. Oyuncak Hikayesi 3 (Toy Story 3) IMDb Puanı:8,3

        Andy üniversite eğitimi için şehir dışına çıkacaktır ve oyuncakları da endişelidirler. Andy giderken yanına Woody'i alır ve Buzz'u da çöp poşetinin içinde tavan arasına koyar. Artık istenmediklerini düşünen oyuncaklar ise kaçmaya çalışırlar. Woody, ortadaki yanlış anlaşılmayı gidermek için diğer oyuncakları ikna etmeye çalışacaktır.

        2. WALL-E IMDb Puanı:8,4

        Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen filmde Dünya, aşırı şekilde kirletilmiştir ve insanlar başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Dünyayı çöplerden temizleme işi de Wall-e isimli bir robota verilmiştir. Kendine yeni bir dünya oluşturan Wall-e'nin yalnızlığı yine robot olan Eve'nin gelmesiyle son bulacaktır.

        1. Coco IMDb Puanı:8,4

        12 yaşındaki Miguel, Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'un çok büyük hayranıdır ancak gitarist Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı artık yoktur. Miguel bir gün müzisyenin gitarını bulur ve gitarı çaldığında kendini bir anda Ölüler Diyarı'nda bulur.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ