Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın En iyi bronzlaştırıcı ev yapımı doğal yağlar

        Artık bir sürü para ödeyerek bronzlaştırıcı yağlar almak yerine, evde kendinizde bronzlaştırıcı kremler yapabilirsiniz. Yapımı kolay ve ekonomik olan bu yağlar; sizi bronzlaştırırken aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarından korumaktadır.

        Evde Bronzlaştırıcı Yağlar Nasıl Kullanılır?

        • Balmumu Karışımı; 20 gr. Balmumunu rendeleyin, 300 gr. tereyağı ile cam kase içerisinde benmari usulü eritin. Ardından içerisine 1 tatlı kaşığı kuşburnu yağı, lavanta yağı ve taze limon suyu ekleyip, karıştırın. Kavanoza koyarak, serin bir yerde bekletin. Dilediğiniz zaman sürerek, kullanın.
        • Üzüm Çekirdeği Karışımı; 10 gr. ceviz yağı, kakao yağı, 5 gr. karanfil yağı, üzüm çekirdeği yağı ile karıştırın. Karışımı serin bir yerde kavanozda saklayın. İstediğiniz zaman kullanın.
        • Havuç Karışımı; 10 gr. havuç yağı, zeytinyağı, 5 gr. tarçın yağı ve 2 adet E vitamini serumu ile karıştırın. Püskürtme başlığı bulunan bir şişeye koyun ve güneşe çıkmadan 15 dakika önce uygulayın.
        • Zeytinyağı Karışımı; 3 adet havucu rendeleyin, içine 1 tatlı kaşığı tarçın yağı, 4 adet çubuk tarçın ekleyin ve kavanoza koyun. Ardından bu karışımın yüzeyini kapatacak şekilde zeytinyağı koyun. Güneş altında 2 hafta boyunca bekletin. Kullanmadan önce 1 yemek kaşığı bebek pudrası ekleyin ve kullanın.

        Belirtilen karışımlar içindeki yağlarda güneşten koruyucu ve bronzlaştırıcı görevini görmektedir. Bunların dışında; kakao yağı, kantaron yağı, havuç yağı, zeytinyağı, susam yağı gibi yağlarda saf olarak sürüldüğünde bronzlaşmanızı sağlayacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Ali Dursun Kaya
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ