Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Enkaz altında Zeynep Bastık'ın Gülbeyaz şarkısını istedi - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler sonrasında 18 binden fazla vatandaşımız hayatlarını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları felaketin 5'inci gününde de sürüyor.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi depremin 99’uncu saatinde bir kurtarışa daha imza attı. Antalya Büyükşehir İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi’nde 15 yaşındaki Ayfer’i enkaz altından sağ olarak kurtardı. Sismik ses dinleme ile hayat belirtisi alınmasının ardından zamana karşı yarışan Antalya Büyükşehir itfaiyesi, binada uzun bir koridor açarak Ayfer’in bulunduğu noktaya ulaştı. 10 saat süren kurtarma sırasında itfaiye erleri bilincini açık tutmak için sürekli olarak genç kızla konuşarak, sorular sordu. Ayfer, Zeynep Bastık’ın 'Gül Beyaz Gül' adlı şarkısını dinlemek istedi, dondurmayı özlediğini söyledi.

        REKLAM

        Antalya Büyükşehir itfaiye erleri genç kıza cep telefonundan açtıkları şarkıyı dinletti ve konuşa konuşa enkazdan sağ salim çıkardı. İtfaiye erleri, Ayfer’e birlikte dondurma yeme sözü verdi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, ardından aynı enkazda Ayfer’in kardeşi 13 yaşındaki Fatma’dan da hayat belirtisi aldı. Kurtarma çalışmalarına yoğunlaştıran itfaiye erleri 101'inci saatte Fatma’yı da enkazdan canlı olarak çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

        ZEYNEP BASTIK: EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA YANLARINDA OLACAĞIM

        Yaşananların ardından Zeynep Bastık açıklama yaptı. Duygularını dile getiren ünlü şarkıcı, "Ayfer'e ve kız kardeşine ulaştık. Ailesini, yakınlarını kaybettiğini öğrendik. Çok çok üzgünüm. En kısa sürede bir araya geleceğiz Ayfer ile. O, şarkı, konser ne isterse... Kız kardeşiyle birlikte eğitim hayatları boyunca maddi-manevi yanlarında olacağıma söz veriyorum. Ayfer sayesinde tarifsiz duygular içerisindeyim. Sana ve kardeşine sarılmak için gün sayacağım" dedi.

         Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum
        Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum Haberi Görüntüle
         100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler...
        100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler... Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ