Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Usta tenor Erol Uras hayatını kaybetti! Erol Uras kimdir, ölüm sebebi nedir? Son dakika Magazin Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türk opera tarihinin en önemli tenorlarından olan Erol Uras, dün akşam vefat etti. Üzücü haber T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Twitter hesabından yayınlanan gönderi ile duyuruldu.

        Yapılan açıklamada, "Opera tarihimizin en önemli tenorlarından Erol Uras’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

        EROL URAS HAKKINDA

        Erol Uras, 1962’de korist olarak İstanbul Şehir Operası'nda görev aldı ve ardından 1965’te solist oldu. Uras, burada 1970’e kadar baş tenor olarak görevini sürdürdü. 1980’de Deutsche Oper Berlin’de söyleyen Uras, pek çok ünlü orkestra şefi ve ayrıca Leyla Gencer’le opera eğitimini sürdürdü.

        Hem yurtiçi hem de yurtdışında opera, resital, senfonik konser ve oratoryo performanslarında yer alan sanatçı, 30'u aşkın eserde başrol seslendirdi.

        İstanbul Devlet Operası’ndaki görevinden 2003’te emekli olan tenor, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nde öğrenciler yetiştirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ