Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ersun Yanal'la Fenerbahçe ayrılığının perde arkasının ve tüm süreci HABERTÜRK açıklıyor! Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ayrılığı gündeme bomba gibi düşerken, bu süreçle ve Ersun Yanal ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Galatasaray derbisinden sonra yaşanan tüm gelişmeleri madde madde HABERTÜRK açıklıyor.

        2

        - Fenerbahçe, Galatasaray'a evinde kaybedince önce "İstifa etti ve görevinden ayrıldı" iddiaları ortaya atıldı. Daha sonra bu iddialar "İstifa etti fakat yönetim tarafından kabul edilmedi" şeklinde değişti. Fakat bu iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmıyordu.

        3

        Galatasaray maçından sonra yönetime herhangi bir şekilde bildirimde bulunmayan Yanal, bu maçta hakem kararları mağduru olduklarını düşünüyordu. Görevine devam etmeyi planlayan Yanal'ın yine de motivasyonu da morali de oldukça düşüktü.

        4

        -Ersun Yanal'dan bir talep gelmemesinin yanı sıra Fenerbahçe yönetimi de birçok etkeni göz önünde bulundurarak tecrübeli teknik adamın en azından sezon sonuna kadar devam etmesinin en doğrusu olduğunu düşündü.

        5

        -Fakat hafta boyunca gerek oyuncuların gerekse teknik heyetin konsantrasyon problemi dikkat çekti. Hatta takıma moral vermek adına başkan Ali Koç ve yöneticiler takımla yemek yedi.

        6

        -Antalyaspor maçında ise oyuncuların bu dağınık hali, konsantrasyon problemi daha çok dikkat çekti. Ersun Yanal'ın cezalı olması da mevcut kötü durumun tuzu biberi oldu.

        7

        -Maç sonunda ise Ersun Yanal, Başkan Ali Koç'a bu defa istifasını sundu. Başkan Ali Koç da ertesi gün bu konuyu konuşacaklarını ve en doğru kararı birlikte vereceklerini Yanal'a iletti.

        8

        -Bu gelişmelerin ardından gün boyunca başkan Ali Koç ve yönetimi istişarelerini sürdürdü. En doğru kararın ne olacağı konusunda fikirler dinlendi, değerlendirmeler yapıldı.

        9

        Özellikle bu gidişatın artık düzelme ihtimali olmadığı konusunda fikir birliğine varıldı. Futbolcuların ve teknik heyetin çok yıpranmış olmalarından dolayı teknik direktör Ersun Yanal'ın istifası saat 17.00 sularında kabul edildi.

        10

        -Yine yönetim ile Ersun Yanal Trabzonspor maçı konusunda da istişarelerde bulundu ve en doğru tercihin bu maçtan sonra ayrılık olduğu konusunda aynı noktada buluşuldu. Saat 20.00 sularında ise alınan bu karar futbolcularla paylaşıldı.

        11

        -Bu süreç ile ilgili yine "Galatasaray maçından sonra kovuldu imajı olmaması adına 1 hafta bekletildi", "Tazminat konusunu çözmek bu kadar uzun sürdü" gibi iddialar ortaya atılsa da önceki cümlelerde yaşanan süreç dışında bir şey olmadı.

        12

        -Dahası Fenerbahçe yönetimi ve Ersun Yanal para konusunu neredeyse hiç konuşmadı bile. Ne Ersun Yanal göreve gelirken ne görevdeyken ne de ayrılık aşamasında para hiç dert edilmedi.

        13

        Hatta yeri geldi oyunculara ödeme yapıldı, hocanın maaşı ertelendi. Ama teknik direktör Ersun Yanal hiçbir şekilde sürecin hiçbir yanında para konusunda bir talepte bulunmadı.

        14

        - Fenerbahçe şu anda ise tamamen Trabzonspor maçına odaklanmış durumda. Ligde kalan bölümde nasıl bir yol izleneceği konusunda ise Başkan Ali Koç ve kurmayları bütün detayları hesaplayarak bir yol haritası çizmeyi planlıyor.

        15

        -Özetle Fenerbahçe'de Ersun Yanal'dan sonra ne olacak konusunda an itibariyle belirsizlik hakim. Fakat yarın sabahtan itibaren yeni teknik direktör ve yapılanma konusunda gelişmeler hız kazanacak.

        16

        Fenerbahçe'de teknik direktör konusuna ligdeki Denizlispor maçına kadar bir çözüm üretilmesi hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ