Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın turistik ilçesi Kemaliye'de üretilen ve eski dönemlerde saraylarda padişahlara ikram edilen lök tatlısı tescillendi.

        Kuru dut ve cevizle yapılan, eski dönemlerde saraylarda padişahlara ikram edilmesi nedeniyle "padişah tatlısı" olarak da adlandırılan lök tatlısının tescili için bu yılın ocak ayında Kemaliye Belediyesince Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonuçlandı.

        Yöreye özgü tatlı, "Kemaliye Lök Tatlısı / Eğin Lök Tatlısı" adıyla coğrafi işaret aldı.

        Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yöreye özgü lök tatlısının tescillendiğini belirterek, "Kemaliye Belediye Başkanlığı olarak ilçemizin tanıtımını, marka değerini, üretim ve istihdamını artırmak için yaptığımız çalışmalarımız ile bir ürünümüze daha coğrafi işaret almış bulunmaktayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler