Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞU Anadolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzincan, Erzurum ve Muş'ta 532 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'un Oltu ilçesinde ise ilk kar sevinci yaşandı.

        Erzurum'da öğleden sonra başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 214 köyün merkezle bağlantısı kesildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu kapalı köylerde çalışma başlattı. Kent merkezine 116 kilometre uzaklıktaki 1275 rakımda bulunan Oltu ilçesinde ise ilk kar sevinci yaşandı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece devam eden kar yağışında dışarı çıkarak yürüyen Oltulular,kar yağışının geciktiğini söyledi. Araçlar üzerinde biriken karları toplayarak kar topu oynayan vatandaşlar, kar yağışını özlediklerini söyledi.

        Kar yağışı Erzincan'da da etkili oldu. Yağış nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 242 köyün yolu kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 76 köy yolunun kapalı olduğu Muş'ta ekipler, gece başladıkları çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu arada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı Erzurum ve Ağrı'da devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler