Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Lemoine, Bakanlığın haftalık basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin "(Donald) Trump'ın yeniden seçilmesinin ardından Ukraynalılara yönelik ABD yardımının azalmasından endişe ediyor musunuz? (Trump'ın) Yeniden seçilmesi, Fransa-ABD ilişkilerini nasıl etkiler?" sorularına Lemoine, Donald Trump'ı ABD başkanlığına seçen Amerikan halkının tercihini not ettiklerini belirtti.

Lemoine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Trump'ı arayıp tebrik ettiğini belirterek, "Yıllardır her konuda yaptığımız gibi ABD makamlarıyla müttefiklik ve dostluk çerçevesinde fikir alışverişinde bulunarak açık ve dürüst şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yardımının geleceği hakkında ise Lemoine, "Bahsettiğiniz güvenlik konularıyla ilgili tutumumuz belli, bunu muhafaza ve etkili çok taraflı eylemleri teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Avrupalıların çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz ve Ukrayna'yı desteklemek hem Avrupalıların hem de dünyadaki istikrarının yararına." diye konuştu.

Lemoine, Avrupa'nın çıkarlarının ve değerlerinin tehlikede olduğu her yerde "birlik içinde Avrupa'nın sesini" taşıma sorumluluğunu üstleneceklerini söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ