Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Furkan 5 gündür kayıp! Tüm aile gözaltına alındı

        Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, 4 yaşındaki Furkan Y.'nin kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında küçük çocuğun babası, amcası, dedesi ve babaannesi gözaltına alındı.

        Furkan Y., 5 gün önce Karaçoban ilçesi Budaklı Mahallesi'ndeki evinin önünde oyun oynadıktan sonra eve dönmemesi üzerine çocuğu arayan ailesi ve yakınları, jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine Furkan Y.'nin bulunması için jandarma ve AFAD ekiplerince çalışma başlatıldı. Furkan Y.'nin kaybolmasına ilişkin Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatıldı.

        REKLAM

        AİLE GÖZALTINA ALINDI

        Soruşturma çerçevesinde güvenlik güçlerince küçük çocuğun yakınlarının ifadelerine başvuruldu. Bu ifadeler sonucu durumları şüpheli görülen Furkan Y.'nin babası F.Y., amcası H.S.Y., dedesi E.Y. ve babaannesi Y.Y. gözaltına alındı. Zanlıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Kaybolan Furkan Y.'nin bulunması için jandarmanın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince 5 gündür sürdürülen çalışmalarda da küçük çocuğa ait bir ize ulaşılamadığı öğrenildi.

        REKLAM

        BABANIN İFADESİ MEZAR AÇTIRDI

        Küçük Furkan'ın yakalanan yakınlarının ifadesi doğrultusunda ekipler harekete geçti. Baba Fehim Y.'nin ‘Benim çocuğum mezarda yatıyor’ ifadesi üzerine ekiplerce köy mezarlığında kazı yapıldı. Kazıda 3 yıl önce vefat eden bir çocuğun cesedine ait kemiklere ulaşıldı. Mezar yerinin söz konusu çocuğun ailesince teşhis edildiği ve bu kemiklerin kaybolan Furkan Y.'ye ait olmadığı belirtildi. Kaybolan Furkan'ın bulunması için dün ara verilen çalışmalara bugün devam edileceği kaydedildi.

        VALİ OKAY MEMİŞ: AİLENİN ÇELİŞKİLİ BEYANLARI VAR

        Erzurum Valisi Okay Memiş, Karaçoban ilçesi Budaklı köyünde kaybolan Furkan Y.nin ailesinin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu. Vali Memiş, ailenin çelişkili beyanları bulunduğunu söyledi. Vali Memiş, henüz bulunamayan çocukla ilgili bir istismarın söz konusu olmadığını ellerinde bu yönde bir bulgu bulunmadığını belirtti. Furkan'ın kaybolduğu ihbarı üzerine bütün ekipleri seferber ettiklerini söyleyen Vali Memiş, "Jandarma, 112, AFAD, köylüler, uzman köpekler, drone ve dalgıçlarla konuya duyarlı bir şekilde yaklaştık. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Şu anda hem jandarma hem emniyet müdürlüğü uzman ekiplerimiz konuyu soruşturuyor. Geçen süre içerisinde devlet yetkilileri olarak kayıp çocuğu bulmak yönünde büyük çaba sarfettik. Karış karış, metre metre dere yatağı olan yerler, köyün etrafında gidebileceği her yeri karış karış aradık taradık. Hiç bıkmadan, usanmadan, ara vermeden çalışmaları devam ettirdik" dedi.

        'YAYIN YASAĞI GİBİ TEDBİR ALINMASI DURUMU VAR'

        Kayıp çocuğun ailesinin gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Vali Memiş, ailenin çelişkili ifadeler verdiğini ve konuya yargının müdahil olduğunu söyledi. Konuyla ilgili gizlilik ve yayın yasağı gibi tedbir alınması durumu olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Ailenin kayıp olup olmadığı konusunda, vefat etmiş olabileceği konusunda ifadeleri oldu. Soruşturma devam ediyor. Bu bizim açımızdan şüphe uyandırır oldu. Konuyu biz geniş bir şekilde tetkik ediyoruz. Sizlerden ricam hassas bir konu. İnfiale uğratacak bir konu olduğu için suhuletle ve ciddiyetle yürütmek durumundayız. Bütün safahatlarını bizzat kendim takip ediyorum. İl Emniyet Müdürü, Jandarma Alay Komutanlığı, İlçe Kaymakamlığı gibi bütün birimlerle konuyu takip ediyoruz. Bugün yarın netleşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ