Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da son dakika transfer haberkeri! Stopere ilk hedefi Tanganga ve Victor Nelsson - Galatasaray Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PSV'ye toplamda 7-2'lik skorla yenilen Galatasaray'da gözler stopere çevrildi! Fernando Muslera'yla birlikte performansı yeterli görülmeyen, geçen sezon da 11'deki yerini kaybeden Christian Luyindama artık gözden çıkarıldı!

        2

        Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, Marcao'nun sağına bir takviye yapılmasını isterken sarı-kırmızılılarda bu bölge için adaylar da belirlendi.

        3

        İLK HEDEF TANGANGA!

        Galatasaray'ın stoper bölgesindeki ilk hedefi Japeth Tanganga. Tottenham'da istediği süreyi bulamayan 22 yaşındaki savunmacı için ilk temaslar kuruldu. Londra ekibiyle masaya oturan Galatasaray, İngiliz savunmacıyı kiralamak için teklifini sundu. Tottenham, sarı-kırmızılıların teklifine sıcak bakarken iki kulüp, satın alma opsiyonu konusunda müzakerelerde bulunuyor.

        4

        İngiltere'yi alt yaş milli takımlarda da temsil eden Tanganga'nın ilk hedefi ise Premier Lig'de kalmak... Daha çok süre bulabileceği bir İngiliz takımına sıcak bakan 22 yaşındaki savunmacı Galatasaray'a kapıyı ise kapatmış değil.

        5

        Tottenham'ın Toby Alderweireld'in satışının ardından bu oyuncunun yerini henüz doldurmadığı ve sınırlı sayıda stoper opsiyonuna sahip olduğu kaydedildi. Tottenham, Atalanta'dan Cristian Romero için ise görüşmelerini sürdürüyor.

        6

        Kongolu kökene sahip Tanganga, Londra'da doğdu. 10 yaşında Tottenham genç takım akademisinde futbola başlayan Japhet Tanganga, Londra temsilcisiyle ilk maçına İngiltere Lig Kupası'nda Colchester United karşısında çıktı. 11 Ocak 2020'de Liverpool ile oynanan maçta oynayan Tanganga, ilk Premier Lig deneyimini yaşadı. Üç gün sonra Federasyon Kupası'nda Middlesbrough karşısında ilk kez bir maçı 90 dakika tamamladı.

        7

        Tottenham sahadan 2-1 galip ayrıldı, Tanganga ise maçın adamı seçildi. 27 Temmuz 2020'de Tottenham ile 2025'e kadar süren yeni bir sözleşme imzalayan Tanganga, sakatlıklar nedeniyle bir süre takımından ayrı kaldı. Genç oyuncu, Mart 2020'den 26 Kasım 2020'deki UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ludogorets Razgrad maçına kadar sakatlıklar nedeniyle forma şansı bulamadı. Tanganga, İngiltere'nin 16, 17, 18, 19 ve 20 yaş altı takımlarında forma giydi.

        8

        VICTOR NELSSON DA SIKI TAKİPTE

        Galatasaray'ın stoper için diğer bir hedefi ise Kopenhag formasını terleten Danimarkalı Victor Nelsson. Scout ekibinin uzun süredir izlediği 22 yaşındaki savunmacı Fatih Terim'den de onay aldı.

        9

        Danimarka futbolunun son yıllardaki en yetiştirici kulübü olan Nordsjaelland altyapısından yetişen ve 2019'da Kopenhag'ın yolunu tutan başarılı savunmacıyı isteyen tek kulüp ise Galatasaray değil. Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace da Danimarkalı stoperle ilgileniyor.

        10

        Hem Daily Mail hem de The Guardian, Crystal Palace'ın Nelsson'la ilgilendiğini haberleştirirken İngiliz ekibinin ilk hedefinin ise Schalke 04 formasını terleten Ozan Kabak olduğu belirtildi.

        11

        Schalke 04'ün milli stoper için 12-14 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli talep etmesi sonrasında alternatif aramaya başlayan Crystal Palace'ta menajer Patrick Vieira'nın tercihinin Ozan'dan yana olduğu da belirtildi.

        12

        PORTEKİZ'DEN TOMAS RIBEIRO İDDİASI

        Portekiz'de çıkan haberlere göre Luyindama'nın belirsiz olan geleceği ve istenilen form düzeyine ulaşamamasının ardından stoper mevkine takviye yapmak isteyen Galatasaray, Tomas Ribeiro için girişimlere başladı.

        13

        A Bola'nın haberine göre, Galatasaray transferin mali koşullarını soruşturmak için ilk temasa geçti. Önümüzdeki günlerde bir görüşmenin daha olacağı ve Galatasaray'ın bu görüşmede resmi teklifini sunması bekleniyor.

        14

        Haberde ayrıca, Galatasaray’ın Güney Koreli stoper Kim Min Jae için yeni bir teklif sunduğu ifade edildi.

        15

        Porto’nun da oyuncuyla ilgilendiği ve Beijing Guoan’a 6 milyon Euro önerdiği belirtildi. Galatasaray’ın benzer bir teklifte bulunmadığı ve ilk olarak oyuncunun menajeriyle görüşme yaptığı kaydedildi.

        16

        Güney Koreli stoperin ülkesi basınına yaptığı bazı açıklamalar, Çin'de yankı getirmiş ve politik nedenlerle oyuncunun özür dilemesi talep edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ