Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Konyaspor maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Erken gelen gol taraftarları farklı skor için umutlandırdı doğal olarak. Ancak son yılların en kötü Galatasaray'ı vardı sahada. İkinci yarıyla birlikte herkesin şaşırdığı hatta yadırgadığı bir oyun izledik. Konyaspor maçın son düdüğüne dek üstünlüğü elinde tuttu. Sarı-Kırmızılı oyuncular ise savunmadan çıkmakta zorlandılar.

        2

        Teknik direktör Fatih Terim, "İkinci yarı iyi savunma yaptık" diyerek, rakibin baskısına direndiklerini söyledi. Bu söylem bile Galatasaray'ın ne kadar kötü oynadığının itirafıydı.

        3

        Asıl tartışılması gereken, Galatasaray neden bu kadar kötü oynuyor sorusudur. Elindeki tüm oyuncuları deneyen, hamleler yapan Fatih Terim’in kötü mücadelenin çaresini bulması gerekir. Öncelikle, Galatasaray savunması oyun kuramıyor. Bekler ileri gidemediler. Orta saha savunmaya yaslanınca, top ve saha Konyaspor’a kaldı. Baskıyı kırmak için pas oyunu yapılamadı. Bunun en temel nedeni orta sahanın çok etkisiz oluşuydu. Terim hoca, bu sorunun farkındadır şüphesiz.

        4

        Kendi sahasında seyirci desteği altında bu kadar ezik oyunun sorumlusu elbette başta teknik kadro sonra da futbolculardır. Bireysel özelliklerini ve mücadeleyi sahaya yansıtmaları gerekirdi. Şampiyonluğa oynayan bir takımın sergilediği futbol bu kadar kötü olmamalıydı.

        5

        BÜLENT TİMURLENK: Fatih Terim, 4-4-2 başladığı oyunda 3 değişiklikle 4-2-3-1'e döndüğünde Galatasaray adına maçın özeti top uzaklaştırmaydı...

        6

        Bu oyun Marsilya deplasmanında kabul edilebilir ama kendi evinde Galatasaray'ın bu oyunu kontrol edemeyen futbolunu tribünde izlemek isteyenlerin sayısı her hafta azalır...

        7

        Kritik kurtarışları ve kontrolleriyle Muslera, sağlam defanslarıyla Nelsson ve Alpaslan ve ilk yarıda çok mücadele edip golü de atan Mohamed... Bazen futbol şansınız tutmaz yenilir ama "geleceği kazandım" dersiniz. Galatasaray dün kazanan ama geleceği soru işareti olan taraftı...

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: Hafta içinde Cicaldau’nun, “rüyada gibiyim” açıklamasını okudum. Cicaldau rüyada olabilir ama Galatasaray özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasında resmen “kâbus” yaşadı. Muslera mucize bir top çıkardı, Rahmanoviç, boş kaleye yuvarlayacağı topu savunma oyuncusu gibi geriye vurdu.

        9

        Çok önceki yıllarda İstanbul’a Anadolu takımları gelir, çaresizlik içinde bütün takım savunmaya çekilir “Çanakkale geçilmez” yaparlardı. İnanılır gibi değil, Galatasaray, özellikle ikinci yarıda Konya atakları karşısında “Çanakkale geçilmez” savunması yaptı. Dikkatinizi çekerim, bu yarıda tam 15 dakika Konyaspor kalecisi Sehic’in eline top değmedi. Aut bile atmadı.

        10
        11

        OSMAN ŞENHER: Kendi sahanda veya deplasmanda kötü futbol da oynasan, üç puanı alıyorsan söyleyecek fazla laf yok. Sahaya neden çıkılıyor? Kazanmak için... Galatasaray da, bilhassa ikinci yarı çok kötü futbol oynamasına rağmen galip gelerek puanları cebine koydu.

        12

        DENİZ ÇOBAN: Dün akşam oynanan maç hakem ekibi açısından oldukça rahat geçti. Kritik kararlar vermek zorunda kalmadılar. Maçta tartışılabilecek en önemli pozisyon Mohammed’in golünde faul olup olmadığıydı. Bence hakemin kararı doğruydu. Mohammed’in Skubic'e faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Hakem bu kararında haklıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ