Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Haberler Gosling tartışmalara yol açtı

        Başrolünde Ryan Gosling’in Ay’a ilk ayak basan astronot Neil Armstrong’u canlandırdığı First Man filmi, Venedik’teki yapılan prömiyerinden sonra özellikle Amerikan basınından tepkiler aldı. Bu efsaneleşmiş uzay görevinin belki de Amerikalılar için en önemli anı Armstrong’un Ay’a ayak basmasından ziyade, Amerikan bayrağını ayın yüzeyine dikmesi olmuştu.

        Armstrong’un hayatını konu alan filmde, Ay’a ayak basması sonrası Amerikan bayrağını dikişine dair hiç bir görüntünün filme dahil edilmemiş olmasından rahatsızlık duyan eleştirmenler, Amerikan tarihin yazıldığı bu tarihi anı göz ardı etme olarak yorumladılar.

        Gosling: “Bu durumu salt Amerika’nın başarısı olarak addetmektense, insanoğlunun varoluşunun önemli anlarından biri olarak yorumlanması gerekir.”

        Ryan Gosling’in açıklamasının arkasında, ünlü astronot Armstrong’un yapı olarak bir kahraman olarak anılmayı istemediğini, daha çok görevini yerine getirmiş bir dünya yurttaşı olarak bilinmeyi tercih ettiği savı yatıyor. Ancak tüm bu açıklamalara rağmen bu görevin Amerikan devletine ait olduğu ve operasyonun sanki Birleşmiş Milletler adına yapıldığı algısına büyük tepki gelmekte.

        Senator Marco Rubio bu tepkilerin en sertini verenlerden;

        “İnsanlarımızın Amerika’nın neleri başardığını hatırlaması gereken bir dönemdeyken, bu tamamen delilik. Bu görevin gerçekleşmesi için Amerikan vatandaşlar para verdi, onların parasıyla roketler üretildi, teknoloji geliştirildi ve bu toplumun yetiştirdiği insanlar uzaya gönderildi. Bu bir Birleşmiş milletler görevi değildi.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ