Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle alabora olan Karaköy İskelesine 25 yıldır bakım yapılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, iskelede kapsamlı bakım ve onarım çalışmasının 2006 Mart ayında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Paksoy, İDO Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, daha önce şehir hatları tarafından işletilen iskelelerin 2005'te İDO'ya devredildiğini, diğer iskelelerde olduğu gibi Karaköy İskelesinde de hem denizin altından hem de üstünden gerekli incelemelerin yapıldığını ve tespitler doğrultusunda bu iskelede çok kalıcı bir bakım ve onarım çalışması yürütüldüğünü kaydetti.

Belli aralıklarla (6 ay) bu incelemelerin sürdürüldüğünü dile getiren Paksoy, iskelelerde bakım ve onarım açısından herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını bildirdi.

''500 MİLYON YTL HARCAMA YAPTIK''

Paksoy, 4 yıldan beri bütün iskeleleri elden geçirdiklerini, hizmeti iyileştirdiklerini, gemileri bakımdan geçirdiklerini ve maliyetten de kaçınmadıklarını belirterek, ''Bakım ve onarım çalışmaları için 500 milyon YTL harcama yaptık'' dedi.

Herkesin çürüme olmayan, bakım ve onarımı tam yapılmış bir iskelenin neden alabora olduğunu merak ettiğini, bu sorunun cevabının kendileri için daha önemli olduğunu ifade eden Paksoy, ''Bunu ortaya çıkarmak bizim görevimiz. Bunu uzmanlar, ilgili elemanlar, gemi mühendisleri ortaya çıkaracak. Bu bir risktir. Bizim hizmet ve kalite anlayışımız gereği bu riski bilmemiz, yönetmemiz lazım. Bundan sonraki planlarımızda, çalışmalarımızda öngörü olarak almamız lazım'' diye konuştu.

''KAZA TETKİK KURULU İNCELEME YAPACAK''

Ahmet Paksoy, olayın nedeninin tespiti için Kaza Tetkik Kurulu'nun inceleme yapacağını ve işin uzmanlarınca detaylı bir analiz ortaya konulacağını, ayrıca Liman Başkanlığı ile sigorta ekspertizlerinin de inceleme yapacaklarını bildirdi.

Rapor çıkınca kamuoyuna açıklayacaklarını ifade eden Paksoy, ''Kazanın nedenini bırakın uzmanlar bize söylesin. Biz bir olayı kapatalım derdinde değiliz. Planlı bakımı yapılan, çürümesi olmayan bir duba neden batabilir? Çok farklı tahminler yapılabilir. Hava muhalefeti vesaire... Amacımız kazanın nedenini öğrenip gereğini yapmak ve İstanbullu'ya güvenli hizmet sunmak'' dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ