Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta konuşuyor

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta konuştu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

        Çözüm süreciyle 2 yılı aşkındır şehit vermemiş olmamızdan rahatsız oldular. Yeni olaylar oynandı ve çatı adaylar çıkarıldı. Ama millet buna izin vermedi ve halk Tayyip Erdoğan'ı ödüllendirdi.

        Yeni Türkiye için yola çıktığımızda yine olaylar başladı. Kobani olaylarıyla kardeşlerin arasını açmaya çalıştılar. Bunu en iyi Kahramanmaraşlılar bilir ve en iyi cevabı da onlar verir. Yeni Türkiye'de Sünni, Kürt gibi ayrımları ortadan kaldırarak bu milletin birlikte yürümesini sağlayacağız. Türkiye artk yapılamaz denilenleri yapabilir hale geldi. 3 sene önce tankını tamir edemeyen Türkiye, artık kendi tanklarını, uçaklarını yapabiliyor. Borç alırsan emir alırsın, biz bunu biliyoruz. Onun için borç almayan borç veren, onun için kendi sağlık sistemiyle vatandaşının sağlığını teminat altına alan bir vizyonla geleceğe bakıyoruz. İşte bazıları bu geleceği karartmaya çalıştı.

        Etrafımız ateş çemberi. Sorunların olduğu bu ülkelerde halk ile devletin arası açıldı. Kendi halkıyla savaşan rejimler, çevresindeki ülkelere de zarar veriyor. Biz bunu 28 Şubat'tan ve tek partili dönemden biliyoruz. Türkiye bu ateş çemberi içinde parlayan tek ülke.

        2015 seçimlerine doğru büyük bir restorasyona başlamışken, Kobani olaylarıyla yeni bir iç huzursuzluk yaratmaya çalışanlar var. Hiçbir güç bizi kararlı olduğumuz bu yoldan alıkoyamayacaktır. Bunun için süratle Türkiye'nin bekleyen meselelerinin üzerine gittik. Ortaöğretimde başörtüsüne serbestlik getirdik. Şans oyunlarından devletin çıkması kararını aldık. Uyuşturucuyla mücadeleyi genişlettik. Son olaylardan sonra özgürlüklerin korunması reformunu genişlettik. Bunda sonra kimse ismini ve soyismini değiştirmek için mahkeme kapılarında beklemeyecek. Ölüm, doğum gibi işlemlerden devlet kapısında beklemeyecek. Bütün bunları vatandaşlarımızın temel hakları olarak gerçekleştirilecek. Bütün bunlar yepyeni bir Türkiye'nin işaretleri. Maske takanlar ve molotof atanlarla ilgili en katı önlemleri alacağız. Barış sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz.

        Kimse, devletin güvenlik güçleriyle teröristleri aynı düzende göremez. Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır. Eğer teröristler baraj inşaatına saldırmak gibi bir eylemdeyse, güvenlik güçleri ne olursa olsun onları durdurmakla yükümlüdür. Bu haince eylemi gerçekleştirenler mutlaka gerekli cezayı bulacaklar. Başta Valimiz, yetkililerin her birine aynı talimatı verdim... Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklar.

        Kimse Türkiye'yi bölgedeki karışıklığın içine sokamayacak. Senelerdir her şeye sessiz kalanlar, Kobani'de insanlıklarını keşfettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ