Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Boğaz'da kaçak teknesi battı İstanbul'da tekne faciası

        İstanbul Boğazı'ndaki tekne kazasının ardından 6 kişi kurtarıldı, 24 cesede ulaşıldı. Batan teknede 43 kişinin bulunduğu öğrenildi.

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 18:00 itibariyle 6 kazazede sağ olarak kurtarıldı, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır" denildi.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın son açıklamasında, "İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin batması nedeniyle, 1 Arama Kurtarma Gemisi, 8 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 6 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi.

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı'ndaki tekne kazasıyla ilgili, "Tekne içerisinde kesin rakamı bilmemekle beraber sadece sağ kurtulanların ifadesinden aldığımız bilgiyi size aktarıyorum, 43 kişi olduğu ifade ediliyor. Bunların 3 tanesinin mürettebat, diğer 40 kişinin ise hepsinin Afgan uyruklu olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece şu ana kadar 9 Afgan pasaportu tespit edilmiş durumda, dolayısıyla kalan kişilerin de Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor. 6 kişi sağ olarak kurtulmuştur, geri kalan kişilerin ise arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

        Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na ait 7 sahil güvenlik botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 botun katıldığı çalışmalarda 6 kişi sağ olarak kurtarıldı, 24 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

        Batan teknede toplam 43 kişinin bulunduğu tespit edilirken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İstanbul Boğazı'ndaki tekne kazasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

        Kaçakları taşıdığı ileri sürülen teknenin, Rumeli Feneri açıklarında alabora olması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

        Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ve otopsi işlemleri için İstanbul Cumhuriyet Savcıları Metin Kantar ve İsmail Göktürk görevlendirildi. Her iki savcının da olay yerine gittiği öğrenildi.

        TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

        Kurtarılan 2 mülteci Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesin'de tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada, tekne faciasında kurtulan iki kişinin getirildiğini ve tedavi altına alındığını söyledi. Hastaların kimliği ile ilgili bilgi verilmedi.

        AJANSLAR

        Alınan bilgiye göre, kaçakları taşıdığı ileri sürülen bir tekne, Rumeli Feneri'nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu.

        Ters dönen teknede ölenlerin olduğu, şu ana kadar 3 kişinin ise kurtulduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ