Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "3. alanı hazmedemeyenlerin acil operasyona ihtiyacı var"

        HT GAZETE

        İstanbul’a inşa edilecek 3. havalimanıyla ilgili iddialara Türkmenistan’dan yanıt veren Erdoğan, “Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var gibi şeyler yazıp çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha hazmedemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var” dedi

        TÜRKMENİSTAN’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşkabat’taki Oğuzhan Sarayı’nda Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından törenle karşılandı. Milli marşların çalınmasının ardından tören kıtasına yönelen Erdoğan, yer belirtmek için kullanılan iki ülkenin bayrağını yerden aldı. Erdoğan ile Berdimuhamedov’un huzurunda iki ülke arasında ticaret, ulaştırma, spor, eğitim alanında işbirliği anlaşmaları ile doğalgaz alım satımına ilişkin anlaşmalar imzalandı.

        Erdoğan, Berdimuhamedov ile birlikte katıldığı Türkmenistan-Türkiye İş Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul’daki 3. havalimanı projesiyle ilgili tartışmalara da değindi. “Asrın projesi” olarak tanımlanan Marmaray ile iftihar edildiğini, Avrasya Tüneli’nin ve İstanbul Boğazı’nda üçüncü köprü inşaatının 2015 sonunda tamamlanmasının planladığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

        ‘GÖRDÜKTEN SONRA YAZ’

        “Aynı güzergâh üçüncü havalimanıyla bambaşka bir güç kazanacak ki, bu projenin bitiminde 150 milyon insan bu havalimanından istifade edecek. Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler, kenarda köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. ‘Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var’ gibi şeyler yazıp çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha hazmedemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü ‘Bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım’ diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir. Köşeye oturup masanın başından yazı yazmakla bu işler olmaz. Şöyle bir zahmet buyur da çık, o havalimanı inşaatının olduğu yere kadar git, orada iş makinelerinin nasıl çalıştığını yerinde bir gör, ilgililerden bilgi al, yazını ondan sonra yaz.”

        EN AZ 5 ÇOCUK İSTEDİ

        500 bin kilometrekarelik Türkmenistan’ın nüfusunun çok az olduğunu belirten Erdoğan, “Ben Türkiye’de en az 3 diyorum, Türkmenistan’da en az 5 olması lazım ki Türkmenistan güçlü olsun” diye konuştu. Erdoğan, Berdimuhamedov’un Oğuzhan Köşkü’nde onuruna verdiği basına kapalı yemeğin ardından Türkiye’ye döndü.

        SİNSİ AYRIMLAR YAPILIYOR

        TÜRKMENİSTAN Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde hem Türkiye’de hem de bazı uluslararası medya kuruluşlarında terör örgütleri arasında “seküler ve seküler olmayan terör örgütü” gibi sinsi ayrımların yapıldığını belirten Erdoğan, “DAİŞ terör örgütüne son derece tabii, ilkeli bir biçimde biz de karşı çıkıyoruz, bütün dünya da karşı çıkıyor. Ancak enteresan olan şu: DAİŞ karşısındaki PKK terör örgütüne de tabii biçimde, ilkeli biçimde karşı çıkması gerekenler, bu örgütün seküler olduğunu iddia ettiği için taraf tutabiliyorlar. Katil katildir. Katiller, caniler arasında ayrım yapmak, taraf tutmak tüm o katliamların, tüm cinayetlerin ortağı olmaktır” dedi.

        İSRAİL'E SERT MESAJ: BARBARLIĞI DURDUR

        CUMHURBAŞKANI Erdoğan, “Mescid- i Aksa’ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, bağışlanamaz. İsrail yönetimi bu alçaklığı, barbarlığı durdurmak zorundadır” dedi. Erdoğan, kendisine “fahri profesörlük” unvanı takdim edilen Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

        SADECE FİLİSTİNLİLERİN DEĞİL: Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin mabedi değil, tüm dünya Müslümanlarının kıblesi, mabedidir. Bu gidiş, doğru bir gidiş değil. Acaba İsrail, sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa, böyle bir alçaklık yapılsa buna ne der?

        BAĞIŞLANAMAZ: Bizim İsrail halkına karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız İsrail yönetimine karşıdır. İsrail yönetimi bu alçaklığı, bu barbarlığı durdurmak zorundadır. Çünkü, Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, asla bağışlanamaz.

        İNANCA SALDIRI: Mescid-i Aksa’ya postalla girmek doğrudan Müslümanların inancına, kutsalına saldırmaktır. Mescid-i Aksa’ya postalla girmek, tüm Müslümanların mahremine girmektir. Mescid-i Aksa’ya el uzatmak, -hiç abartmadan söylüyorum- Kâbe-i Muazzama’ya el uzatmak kadar canicedir, alçakçadır, bir o kadar da tehlikelidir.

        TUTUKLU ÖĞRETMENİ SERBEST BIRAKTIRDI

        TÜRKMENISTAN’da, bir öğrenciye dayak attığı gerekçesiyle mayıs ayında tutuklanan ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Hacı Hamit Hamdi Polat (49) isimli Türk öğretmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine serbest bırakıldı. Erdoğan, İstanbul’a dönüşünde Hacı Hamdi Polat, eşi Müberra Polat, kardeşi Celalettin Polat ve 2 çocuğunu da beraberinde getirdi. Berdimuhammedov’un özel affıyla Seydi kentindeki Şagal Cezaevi’nden serbest bırakılan öğretmenin, uçakla Aşkabad’a götürülerek Erdoğan’ın uçağına yetiştirildiği öğrenildi. Uçakta 4 çocuklu aileye “Allah sizi birbirinizden ayırmasın” dileğini ileten Erdoğan, Polat Ailesi’nin çocukları Muhammet Ali (1.5) ve Ecrinnaz’a (5) ilgi gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ