Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye şehitlerine yürüdü Donarak şehit olan 90 bin asker, Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşle anıldı

        Tacettin DURMUŞ/HABERTÜRK

        Hava sıcaklığının eksi 10 derece olmasına karşın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da aralarında bulunduğu on binlerce kişi yürüyüşe katıldı.

        Anma programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ise yürüyüşte bulunmadı. Yürüyüşe katılanlar 8.5 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek tören alanına 2.5 saatte gitti. Dev Türk bayrağına çelenk bırakılmasının ve Solotürk gösterisinin ardından tören sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, “Tahminlerimiz yürüyüşe 80 bin-100 bin civarında genç katılımcı var. Bizim için gurur vericiydi” diye konuştu. Sönmez, denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden bırakılan 5 ilden 400 civarında gencin de yürüyüşe katıldığını kaydetti.

        DAVUTOĞLU’NDAN MESAJ

        Başbakan Davutoğlu da Twitter’dan yaptığı açıklamada, aziz şehitlerin, bedenlerinde can, dizlerinde son derman kalana kadar yürüdüğünü belirterek “Bir asır değil 10 asır geçse de mukaddes emanetlerine sahip çıkacağız. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” ifadesini kullandı.

        BİNGÜR SÖNMEZ KATILMADI

        Afganistan, Filistin, Kosova, Azerbaycan, Makedonya, Kırım, Ürdün, Tunus, Sırbistan ve Lübnan’dan da Sarıkamış’taki törenlere katılım oldu. 12 yıldır Sarıkamış’la ilgili düzenlediği etkinliklerin sonuncusunda silahlı saldırıya uğrayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, ‘can güvenliği’ nedeni ile yürüyüşe katılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ