Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Genel Kurulu'nda Özgecan Aslan cinayetine tepkiler dile getirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşması protesto edildi

        TBMM 'de bugün Genel Kurul'a gelmesi beklenen 'iç güvenlik paketi'yle ilgili görüşmeler öncesinde milletvekilleri Mersin'in Tarsus İlçesi'nde işlenen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin söz aldı. Konuşmacılar, vahşi cinayete tepki gösterdi.MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve CHP adına Aytuğ Atıcı partileri adına söz aldı.

        BAKAN'I DİNLEMEDİLER

        Milletvekilleri, koyu renk kıyafetle Genel Kurul salonuna geldi. Muhalefet temsilcilerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da söz aldı. İslam'ın konuşması sırasında bazı CHP'liler Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

        Bakan İslam konuşmasında kadına yönelik şiddet konusunda değindi. İslam şunları söyledi: Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tüm dünyada hala en önemli sorun alanlarından birini teşkil ediyor. Bu sorun uzun bir zaman sürecinden geçerek ne yazık ki günümüze kadar taşınmış durumda. Şiddet ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokuyor, temel hak ve hürriyetleri kullanmalarını engelliyor. Sorun tüm dünyada tartışılıyor, her ülke kendine göre tedbirler alıyor ancak ne yazık ki şu ana kadar hiçbirimiz köklü bir çözüme ulaşabilmiş değiliz.

        ELEKTRONİK BİLEKLİK'TE PİLOT UYGULAMA BAŞLIYOR

        Ayşenur İslam, "Elektronik bileklik uygulamasının şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile işbirliğine gittik. Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir illerinde pilot uygulamaya başlayacağız" dedi.

        GERGİNLİK YAŞANDI

        Bakan İslam'ın konuşmasını tamamladıktan sonra bakanlar sırasındaki yerine geçtiği sırada söz almadan oturduğu koltuktan ayağa kalkan Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP sırasında bulunan Grup Başkanvekili Levent Gök'e sesini yükselterek bakan İslam'ın protesto edilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine Gök ile Yeni arasında sözlü tartışma yaşandı.

        BAHÇEKAPILI TEPKİ GÖSTERDİ

        Yaşanan tartışmalar üzerine TBMM başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Şiddeti konuşuyoruz yaptığınıza bakın. Biz şiddeti kınıyoruz şiddet gösterisi yapıyorsunuz, kınıyorum sizi"diye çıkıştı.

        Bakan İslam'ın bakanlar sırasına geçmesinin ardından CHP'li milletvekilleri Genel Kuruldaki yerlerini aldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ