Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle trafik felç oldu. Beylikdüzü - Zincirlikuyu istikametinde yaşanan sıkıntı nedeniyle metrobüs seferleri durdu

        HABERTURK.COM/AJANSLAR

        İstanbul'da dün sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor. Şehir içinde görüş mesafesinin azalmasıyla E-5 karayolu ve TEM otoyolu başta olmak üzere ana arterlerdeki trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. Buzlanma nedeniyle yer yer trafik kazaları meydana geldi. Haramidere'de bir metrobüsün yoldan çıkması seferleri bir süre durdurdu. Vatandaşlar yürümek zorunda kaldı. Yoldan geçen araçlar ise vatandaşları arabalarına alıyor.

        İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

        Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçişte ve Boğaziçi Köprüsü katılımında da uzun araç kuyrukları oluştu.

        Zincirlikuyu'da, Maslak ve Beşiktaş yönüne araç trafiği uzun süre durma noktasına gelirken, vatandaşlar toplu taşıma araçları ve servislerden inerek her iki yöne yaya olarak devam etti. Bazı araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle arıza yapınca, trafiğin daha da tıkanmasına yol açtılar.

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşmak isteyen araçların kuyruğu ise Metris'e kadar uzandı. Karşı yönde de araçlar güçlükle ilerledi.

        Kar yağışı, TEM Otoyolu Bağlantı Yolu'nda da trafiği durma noktasına getirdi. O-3 Bağlantı Yolu'nda trafik adeta felç olurken, bazı araçlar ise yolda kaldı. Yolun kaygan olması nedeniyle yokuş çıkamayan bir ambulansın lastiklerine çevredeki sürücülerin yardımıyla zincir takılırken, yolda kalan bir belediye otobüsünü de yolcuların ittiği dikkat çekti.

        Çağlayan istikametinde buzlanma nedeniyle bir metrobüs kaza yaptı. Kaza nedeniyle Mecidiyeköy'den Okmeydanı, Edirnekapı, Topkapı istikametine doğru seferler bir süre yapılamadı. O sırada yolcular yollarına yaya olarak devam etti.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

        Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan kar yağışı ve don olayları sebebiyle TEM Otoyolunun Mahmutbey - Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E5 istikametine yönlendirilmektedir. Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

        Yetkililer evlerine gitmek isteyen vatandaşları toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyardı. Boğaz köprülerinde yaşanan buzlanmaya da dikkat çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik operatörüMurat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz "Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız" mesajını paylaştı.

        Öte yandanİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritasına bir süre erişim sağlanamadı.

        (Fotoğraf: HABERTURK.COM)

        METROBÜSLER DURDU!

        Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu nedenle Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Metrobüse müdahale edilmesinin ardından seferler normale döndü.

        Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti.

        Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

        Yoldan geçen araçlar ise vatandaşları arabalarına alıyor. Bazı yerlerde yürümek zorunda kalan vatandaşlar yoldan geçen araçlaraotostop çekiyor.

        (Fotoğraf: HABERTURK.COM)

        İETT'DEN AÇIKLAMA: SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

        İETT Basın Danışmanı İsmihan Şimşek'ten yapılan açıklamada, "Haramidere'de buzlanmadan dolayı kayarak yolu çift yönlü trafiğe kapatan metrobüse acil müdahale edildi. Beylikdüzü-Avcılar arası duran seferler normale döndü. Şu an seferler yapılıyor ve ek seferler eklenerek metrobüs seferleri artırıldı. Yoldaki sürücülerimize ve kamuoyuna duyurulur" denildi.

        İBB'DEN AÇIKLAMA: 95 AYRI NOKTADA KAZA MEYDANA GELDİ

        TEM otoyolu Celaliye mevkinde 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, tipi şeklinde devam ediyor.

        TEM otoyolu Celaliye mevkinde iki yönlü 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı. Edirne istikametinde bir TIR ile kamyon çarpıştı, araçların sürücüleri yaralı kurtarıldı. Aynı dakikalarda İstanbul istikametinde de iki TIR kaza yaptı. Olay yerine itfaiye ekipleri ve 3 vinç gönderilerek, yol trafiğe açıldı.

        Tipi nedeniyle TEM otoyolundaki sürücüler, Çatalca ve Silivri gişelerinden E-5 karayoluna yönlendiriliyor. TEM otoyolu güzergahında 10'a yakın TIR da kayarak, trafik akışını aksattı.

        Şehir içinde ise 95 ayrı noktada hasarlı kaza meydana geldi.

        (Beylikdüzü)

        TRAFİK POLİSLERİNİN İZİNLERİ İPTAL

        Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle trafik polislerinin izinlerini iptal etti. Trafik ekipleri, akışın sağlanması için kent genelinde görev yapıyor.

        Ekipler, emniyet şeritlerini olası acil durumlar için açık tutmaya çalışıyor.

        Yetkililer, sürücüleri kış lastiği ve köprülerdeki erken buzlanmaya karşı uyarırken, belediye ekipleri de tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

        TAKSİM'DE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

        Taksim'de yoğun kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İnsanlar tipi şeklinde bastıran kardan yürümekte zorlanırken adeta göz gözü görmüyor.

        Taksim Meydanı'nda kar ve tipi etkili oluyor. Akşam saatlerinde bastıran kar ve tipiden adeta göz gözü görmüyor. Vatandaşlara kar nedeniyle yürümekte zor anlar yaşıyor. Görüş mesafesi ise iyice düştü.

        OKUL SERVİSİ DEVRİLDİ

        İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Pendik servis aracı kaza yaparak devrildi.

        İPTAL EDİLEN İDO SEFERLERİ

        İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

        İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

        Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

        Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

        BOĞAZ TRAFİĞİ NORMAL DÖNDÜ

        Yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı, yeniden açıldı.

        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çift yönlü gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı, saat 21.00 itibarıyla normale döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ