Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme heyetine yönelik, "Haberim yok, olumlu bakmıyorum" eleştirilerine yanıt verdi.

        Arınç, "Bu konuşmaların kendi düşünceleri olarak sayın Başbakanımıza doğrudan iletmesi hükümetimize yönetmesi mümkündür ama ekran önünde eleştiri olarak getirmesinden sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için onun yıpranabileceği düşüncesi ile buna uygun görmediğimi ifade etmek zorundayım"dedi.

        İşte Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları:

        “HÜKÜMETİMİZ BUNU FAYDALI GÖRMEKTEDİR”

        Kanun neyi öngörmüşse hükümetimiz yerine getirecektir. Çözüm süreci konusunda atılan adımlarım bir noktası da izleme heyetinin oluşturulmasıdır. Hükümetimiz bunu faydalı görmektedir. Uygulama usul ve esasları içinde de kimin hangi görevleri yapacağı ve çözüm sürecinin nasıl nihayete ereceği konusu da yol haritamız mevcuttur. Hükümet bundan sorumludur.Sayın Erdoğan çözüm sürecini başlatan ve sürdüren kişidir. 6 aydan bu yana da sayın Davutoğlu gayret sarf ediyor.

        “CUMHURBAŞKANIMIZ HER ŞEYİ BİLMEKTEDİR”

        Bugün geldiğimiz noktadan yarın geleceğimiz noktadan cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir. Her şeyi iyi bilmektedir. Başbakanımız ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Bu konuşma ‘Ben bundan hoşlanmadım veya hoşuma gitmedi, bunu soğuk karşıladım’ gibi beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Ben yapılan yorumlardan görüyorum ki Cumhurbaşkanımızın konuşmaları eleştirilere yol açabilir, sayın Cumhurbaşkanımız üzülebilir, yıpranabilir. Hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi hükümetimizi de yıpratabilir.

        “UYGUN GÖRMÜYORUM"

        Bu konuşmaların kendi düşünceleri olarak sayın Başbakanımıza doğrudan iletmesi hükümetimize yönetmesi mümkündür ama ekran önünde eleştiri olarak getirmesinden sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için onun yıpranabileceği düşüncesi ile buna uygun görmediğimi ifade etmek zorundayım.

        “MESAJ ÜMİT VERİCİ”

        İzleme komitesenin faydalı olabileceğini düşünüyorum, bunu uygulamaya kararlıyız.Başka yenilikler de gelecektir. Eğer dünkü konuşma olmasaydı, İmralı'dan Nevruz dolayısıyla verilen mesaj acaba nasıl olacaktı? Ben şimdi o mesajın içerisindeki çok olumlu noktaları düşünerek bunun çok daha iyi olabileceğini çok daha iyi bir aşamayı hedef gösterebileceğini de tahmin ediyorum. Ancak verilen mesaj bu haliyle bile olumludur. Ümit vericidir. Artık silah bırakılması ve Türkiye'ye dönük hiçbir eylem yapılmaması Türkiye'de kamu düzeninin artık yüzde 100 sağlanması noktasında bu mesajın verilmesini bile çözüm sürecinde hükümetimizin bir başarısı olarak görüyorum. İnanıyorum ki Başbakanımız da bir kaç saat sonra yapacağı konuşmada olumlu noktaları işaret edecektir. Verilen mesaj bu haliyle bile ümit vericidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ