Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hukuk bürosuna gelen polisler Nazmi Ardıç'ı aradı

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve dün bazı polislerin de gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, savcılık tarafından alınan izinle polisler, Şişli, Rumeli Caddesi'nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu'nda arama yaptı. Binanın 4.katında bulunan büroya giren polisler, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ve eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın yakalanmasına yönelik arama kararını bürodakilere gösterdi ve içerde arama yaptı. Ekipler, yaptıkları incelemelerde Nazmi Ardıç'ı söz konusu büroda bulamadı.

        "ŞÜPHELİNİN SÖZ KONUSU HUKUK BÜROSUNDA OLDUĞUNUN ANLAŞILMASI ÜZERİNE…"

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından mahkemeye aramaya ilişkin talepte, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan şüpheli Nazmi Ardıç isimli şahsın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında; Evinden ayrılarak Şişli'de bulunan Ataol Hukuk Bürosu'na gittiğinin, 13.04.2015 günü saat 09.16 sıralarında Ataol Hukuk Bürosunun bulunduğu binaya girdiğini, kendisini yakalamakla görevli olan takip ekibinin gece saat 21.00 sıralarında 4.katta bulunan Ataol Hukuk Bürosu'nun ışıklarının açılıp kapandığının görüldüğünü, şüphelinin söz konusu hukuk bürosunda olduğunun gönderilen tutanaklardan anlaşılması üzerine, bir defaya mahsus olmak üzere 13/14.04.2015 gününden geçerli gece ve gündüz , CMK 116, 117, 119, 130/1,2 maddeleri uyarınca Arama Kararı Verilmesi Kamu adına talep edilmiş olmakta" denildi. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararda talebin yerinde görüldüğü beliritilerek, "Bir defaya mahsus olmak üzere 13-ve 14 Nisan gününden geçerli gece ve gündüzleyin arama yapılmasına" denildi.

        ARAMA YAPILDIĞI DAKİKALARDA TWEET ATTI

        Başlatılan soruşturma kapsamında Nazmi Ardıç'ı arayan polislerin Ataol Hukuk Bürosu'nda arama yaptığı dakikalarda, Nazmi Ardıç sosyal medya sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı, Ardıç, " Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Merak etmeyin yarın Vatan'a geleceğim" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ